De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Technische Groothandel: Uitslag peiling cao-onderhandelingsresultaat

21 december 2022

De onderhandelingen met de Werkgevers Technische Groothandel (WTG) over een nieuwe cao hebben op 30 november geleid tot een onderhandelingsresultaat, een definitief cao-bod van de WTG. In de aanloop naar de onderhandelingen heeft onderzoeksbureau Innervoice onderzoek gedaan naar de voorkeuren van werknemers met betrekking tot hun arbeidsvoorwaarden. In september jl. hebben 8 panelsessies met werknemers geleid tot een enquête waaraan 6644 werknemers hebben deelgenomen. De inzichten uit dit onderzoekstraject hebben aan de basis gestaan van de onderhandelingen die volgden met de WTG. Het proces wat hierbij gevolgd is noemen we DigiC. De volgende stap in het DigiC proces betrof het mogen uitbrengen van een stem (door de werknemers, vakbondslid of niet) op het resultaat van de onderhandelingen.

 Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Uitslag

De uitslag van de peiling over het definitieve cao-bod van de WTG is nu bekend. Onderzoeksbureau Innervoice heeft de volgende uitslag vastgesteld:

7680 werknemers hebben een stem uitgebracht. Deze werknemers hebben als volgt gestemd:

  • 3072 werknemers stemmen in met het cao onderhandelingsresultaat: 40%
  • 4608 werknemers stemmen niet in met het cao onderhandelingsresultaat: 60%

Deze uitslag betekent dat er geen draagvlak is voor het onderhandelingsresultaat en als gevolg daarvan zal het definitieve cao bod van de WTG door De Unie niet worden omgezet in een nieuwe cao.

Hoe nu verder?

Bij het uitbrengen van de stem hebben werknemers in de Technische Groothandel een toelichting kunnen geven op hun stem. Deze toelichtingen zullen nu zorgvuldig worden geanalyseerd om een goed beeld te krijgen van de redenen die werknemers hebben opgegeven om dit resultaat af te wijzen en de redenen die zijn gegeven om wel akkoord te gaan.

De informatie gebaseerd op de vele toelichtingen (bijna 3000) van de respondenten, stelt ons in staat om met de WTG opnieuw in gesprek te gaan over de volgende stap die uiteindelijk zal moeten leiden tot een nieuw resultaat dat wel kan rekenen op de steun van de meerderheid van de werknemers. Voor nu betekent dit dat er geen cao akkoord is met De Unie. Wat De Unie betreft gaan we terug naar de onderhandelingstafel. Wij zullen de WTG oproepen weer met ons in gesprek te gaan.

Contact

Zijn er vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van dit bericht. En wil je de belangenbehartiger hierover mailen, stuur dan een mail via jan.admiraal@unie.nl

Gerelateerde berichten

Technische Goothandel: Ruime meerderheid stemt in met cao-onderhandelingsresultaat Technische Groothandel

Van 4 tot en met 17 maart 2024 hebben de medewerkers in de sector Technische Groothandel het nieuwe cao-onderhandelingsresultaat 2023-2025 mogen beoordelen. Een ruime meerderheid van de uitgebrachte stemmen heeft ‘ja’ gezegd tegen dit onderhandelingsresultaat.   Uitslag Onderzoeksbureau Innervoice heeft de volgende uitslag vastgesteld: 7449 werknemers hebben een stem uitgebracht. Deze werknemers hebben als volgt gestemd:…

Technische Groothandel: stemmen

Zoals onlangs aangekondigd hebben we, samen met CNV en RMU een onderhandelingsresultaat bereikt met de werkgevers in de Technische Groothandel…

Word gratis lid