De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Technische Groothandel: Cao

11 november 2022

De onderhandelingen over een nieuwe cao per 1 oktober 2022 zijn van start gegaan.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Werkgeversorganisatie WTG en vakbonden zaten op 7 november 2022 met elkaar aan tafel voor de onderhandelingen over de nieuwe cao.

Het nieuwe cao-traject verloopt dit jaar iets anders dan voorgaande jaren. WTG en De Unie doorlopen samen een DigiC proces om tot een nieuwe cao te komen.

DigiC is een methode die alle medewerkers en werkgevers wil betrekken bij de vorming van de arbeidsvoorwaarden. Dat gebeurt door overleg, dialoog in panelgesprekken én een brede enquête waardoor het mogelijk is om de stem van alle medewerkers te horen. Zo hebben de partijen al voorafgaand aan de start van de onderhandelingen een goed beeld gekregen van de wensen en behoeften van werkgevers en medewerkers over de arbeidsvoorwaarden.

Wil je nog eens nalezen hoe dit traject eruitziet. Klik dan hier.

Klik hier voor de meest gestelde vragen over het DigiC-traject.

Download hier het volledige DigiC onderzoeksrapport.

Het vervolg

In het overleg van 7 november zijn de inzetbrieven van alle partijen toegelicht en in een constructieve sfeer besproken. De (concept-) inzetbrief van De Unie lees je hier.

NB. Deze inzetbrief is een concept en nog niet volledig, omdat de definitieve onderzoeksresultaten op het moment van schrijven van de inzetbrief nog niet waren opgeleverd. Op korte termijn zal de definitieve inzetbrief op onze website worden gepubliceerd.

Vervolgens is het agendapunt ‘Looptijd en Loon’ behandeld. De uitkomst hiervan laten de partijen bezinken. Maandag, 14 november aanstaande, wordt een vervolg gegeven aan de cao-onderhandelingen.

Er is ook een start gemaakt door de partijen met het prioriteren van de diverse thema’s die in de nieuwe cao TGH moeten worden uitgewerkt.

Contact

Zijn er vragen naar aanleiding van dit bericht neem dan contact op met de belangenbehartiger Jan Admiraal via e-mail jan.admiraal@unie.nl

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Technische Groothandel: Update cao-overleg

Op 5 december 2023 zijn de cao-partijen verdergegaan met de cao-onderhandelingen. De cao-onderhandelingen zijn nu geschorst en zullen op 19 december weer…

Technische Groothandel: Cao

Maandag 20 november is de tweede onderhandelingsronde geweest met de werkgevers (WTG). De WTG heeft dit moment gebruikt om hun…

Word gratis lid