De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Tata Steel Tubes: terugkoppeling over eerste onderhandelingsronde sociaal plan

03 mei 2024

We zijn het gesprek met de werkgever over het sociaal plan begonnen met onze inzet, die inzet hebben we vastgesteld op de 6 ledenvergaderingen die hebben plaatsgevonden op de 3 vestigingen. Na onze uitgebreide toelichting over onze inzet hebben we ook de vragen van de werkgever hierover beantwoord. Daarna heeft de werkgever de vergadering ruim een uur geschorst om na te kunnen denken over hun reactie op onze inzet.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Na een schorsing van een uur is de werkgever teruggekomen met de mededeling dat zij meer tijd nodig hebben om op elk punt te kunnen reageren en dat ze met een uitgebreide reactie op onze punten zullen komen tijdens het volgende overleg.

Vervolgens hebben we het kort over volgende punten gehadtijdelijke krachten, de plaatsmakersregeling en de ontslagvergoeding. Daarnaast hebben we stilgestaan bij het afspiegelen, het vaststellen van boventalligheid en wat dit voor de drie vestigingen betekent. Hiervoor moeten beide partijen uitzoeken hoe dit juridisch geregeld is en wat dat precies gaat betekenen.

Ondanks dat de gesprekken in goede sfeer en constructief zijn verlopen, zijn we inhoudelijk nog niet zoveel opgeschoten. Wij hopen in de volgende onderhandelingsronde, op 15 mei, wat meer concretere stappen te maken. Daarnaast hebben we ook de middag van 4 juni gereserveerd voor gesprekken over het sociaal plan.

Laat dit bericht door je collega’s bij Tata Steel Tubes lezen die nog geen lid zijn van De Unie en maak hem of haar ook lid, zodat ook zij op de hoogte kunnen worden gehouden van de verdere ontwikkelingen. Tevens kunnen zij ook meebeslissen over het uiteindelijke resultaat. Het aanmelden kan eenvoudig door hier te klikken.

Contact

Zijn er nog vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit bericht, neem dan contact op de belangenbehartiger Suat Koetloe via suat.koetloe@unie.nl of door te bellen met 06-52522061.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid