De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Tata Steel Tubes: reorganisatie

17 april 2024

Op 9 april 2024 hebben wij voor de eerste keer overleg gevoerd met de werkgever over de inhoud van een sociaal plan als vangnet voor de gevolgen van de door de directie aankondigde reorganisatie. Tijdens het gesprek is uitgebreid ingegaan op de onderzochte scenario’s, de gezochte alternatieven en waarom er voor dit scenario is gekozen. Eveneens is de noodzaak van snel ingrijpen besproken voor de continuïteit van de organisatie. Het is nu aan de ondernemingsraad om een oordeel te vormen over het nut en de noodzaak ervan en een advies uit te brengen aan de werkgever. 

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Sociaal plan

Tijdens het gesprek heeft de werkgever ook een voorstel gedaan voor een sociaal plan. Dit conceptvoorstel voor een sociaal plan hebben wij inmiddels op schrift ontvangen. Lees hier het conceptvoorstel. In de ledenvergadering zullen wij dit voorstel met de leden bespreken en kunnen zij daar vragen over stellen. Dan zullen we daar ook onze mening over geven en gezamenlijk onze inzet voor een sociaal plan bepalen. De ledenvergaderingen zijn alleen toegankelijk voor de leden van de vakorganisaties.

Deze ledenvergaderingen worden gehouden op:

  • Zwijndrecht, woensdag 17 april 2024, van 14.30 tot 15.30 uur.
  • Maastricht, donderdag 18 april 2024, van 14.00 tot 15.00 uur en van 22.30 tot 23.00 uur.
  • Oosterhout, dinsdag 30 april 2024, van 06.30 tot 07.00 uur en van 14.30 tot 15.30 uur.

Het volgende overleg met de werkgever zal op 2 mei plaatsvinden. We zullen de leden op de hoogte houden van de verdere ontwikkelingen.

Laat dit bericht ook lezen door de collega’s die nog geen lid zijn van De Unie en maak hem of haar ook lid. Als zij zich nog snel aanmelden dan kunnen zij nog deelnemen aan de ledenvergaderingen die worden gehouden. Het aanmelden kan eenvoudig door hier te klikken.

Contact

Als je nog vragen of opmerkingen hebt, neem dan contact op met de belangenbehartiger Suat Koetloe via suat.koetloe@unie.nl of bel naar 06-5252 2061.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid