De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Tata Steel: Meerderheid leden stemt in met cao-bod

14 juli 2023

Op 6 juli 2023 deed de werkgever een bod voor een nieuwe cao, nog voordat de onderhandelingen daarover zijn gestart. De Unie heeft dit bod aan haar leden ter stemming voorgelegd. Op 11 juli 2023 heb ik in een online ledenvergadering een toelichting gegeven op het bod en op de totstandkoming daarvan.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Uitslag stemming

De stemmingstermijn is inmiddels gesloten. Een ruime meerderheid van onze leden heeft ingestemd met het cao-bod. Dat betekent dat De Unie de nieuwe cao zal ondertekenen, nadat de nieuwe tekst daarvoor gereed is.

Een deel van onze leden heeft wel opmerkingen geuit over het verschil in loonstijging voor de functiegroepen 6-17 en de functiegroepen 18-20. Die opmerking had ik op 6 juli ook al richting Tata Steel geventileerd na afloop van onze kaderledenvergadering eerder die dag. Jouw werkgever heeft toen de tekst van het bod nog iets aangepast, waarna we het bod ter stemming hebben voorgelegd.

In het bod is nu opgenomen dat we de komende periode een onderzoek doen naar de opbouw en actualiteit van het loongebouw van Tata Steel. Nu er in twee cao’s achter elkaar een nivellering is toegepast, dreigt het loongebouw onevenwichtig te worden. Bovendien krijg ik signalen dat nieuwe medewerkers de laatste tijd in een hogere functiegroep worden geplaatst, vergeleken met een aantal jaren geleden.

Gelet op de opmerkingen van een deel van onze leden, zal De Unie er in het Technisch Overleg (het reguliere overleg dat we als sociale partners een aantal malen per jaar met elkaar hebben) voor pleiten om dit onderzoek na de loonstijging van 1 oktober 2023 te starten.

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met de belangenbehartiger Hans Korver via hans.korver@unie.nl of bel 06-5252  2073.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid