De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Tata Steel doet bod voor nieuwe cao!

06 juli 2023

De huidige cao Tata Steel Sociale Eenheid IJmuiden loopt tot en met 30 september 2023. Op 5 september 2023 zouden daarom de onderhandelingen voor de nieuwe cao starten. Op basis van de input van onze leden, waren wij al druk bezig met het opstellen van onze voorstellenbrief voor de nieuwe cao. De werkgever heeft echter nu een bod gedaan voor de nieuwe cao waarbij er geen ruimte is voor onderhandelingen.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Het bod voor de nieuwe cao

Tata Steel heeft dit bod gedaan om meer rust en stabiliteit te creëren, gegeven de roerige situatie waarin Tata Steel zich bevindt. De exacte argumentatie van de werkgever kun je teruglezen in de Newsflash die Tata Steel hierover via haar interne netwerk heeft gepubliceerd.

De inhoud van het cao-bod heb ik besproken met onze kaderledengroep en met onze arbeidsvoorwaardencoördinator. Wij hebben besloten om het bod van Tata Steel ter stemming aan onze leden voor te leggen.

Stem over je nieuwe cao

Het cao-bod van de werkgever lees je hier. Dit resultaat leggen we dan eerst aan de leden van vakbonden voor. De leden met een Compleet of Extra lidmaatschap bepalen uiteindelijk of we een deal hebben of niet.

Op dinsdag 11 juli 2023 om 13:00 uur vindt er een online ledenvergadering plaats.

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact met de belangenbehartiger Hans Korver op via email hans.korver@unie.nl en op 06-5252 2073.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid