De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Tank- en wasbedrijven: Uitslag stemming nieuwe cao bekend

22 december 2023

Onlangs konden de Unie-leden hun stem uitbrengen op het principeakkoord dat we op 1 december 2023 hebben bereikt over de nieuwe cao. Inmiddels zijn de uitslagen bij De Unie en haar collegabonden bekend.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Uitslag stemming

Een nipte meerderheid van de leden van De Unie heeft ingestemd met het principeakkoord. Dat hebben we op 21 december 2023 de andere onderhandelingspartijen laten weten. Daarbij hebben we de kritische geluiden van onze leden gedeeld met de andere partijen.

Die kritische geluiden komen er samengevat op neer dat onze achterban niet gelukkig is met de nivellering: de afgesproken stijging van het loon pakt voor de hogere lonen minder goed uit dan voor de lagere lonen. Daarnaast heeft een deel van onze leden aangegeven het verschil tussen de lonen van een tankstationmanager en de tankstationmedewerker te klein te vinden en niet in verhouding met het verschil in verantwoordelijkheden.

De onderhandelingspartijen hebben afgesproken dat bureau Berenschot ons loongebouw gaat onderzoeken. Wij hopen dat daaruit uiteindelijk een beter loongebouw voortkomt. Dat zal in de loop van 2024 gaan blijken.

Zodra we daar meer informatie over hebben, informeer we de leden daarover.

Bij de andere drie vakbonden die aan tafel zitten heeft eveneens een meerderheid ingestemd met het principeakkoord.

Salaristabellen per 1 januari 2024

Nu we een akkoord hebben voor de nieuwe cao Tank- en Wasbedrijven, gaan we de tekst voor de nieuwe cao opstellen.

Wel zijn de salaristabellen die per 1 januari 2024 gelden inmiddels bekend. Die kun je hier lezen.

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of opmerkingen of wil je jouw cao-wensen doorgeven? Neem dan contact op met de belangenbehartiger Hans Korver via hans.korver@unie.nl en op 06-5252 2073.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid