De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Tank en wasbedrijven: Terugkoppeling eerste onderhandelingsdag cao

26 oktober 2023

Op 23 oktober 2023 hebben we voor het eerst om tafel gezeten om te praten over de nieuwe cao Tankstations en Wasbedrijven. Op een eerste onderhandelingsdag onderhandelen wij meestal niet. Ook nu hebben we dat niet gedaan.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

De eerste onderhandelingsdag

De Unie en haar collegabonden hebben een gezamenlijke inzet voor de nieuwe cao opgesteld. In die gezamenlijke inzet zijn punten van De Unie en de andere bonden terechtgekomen. Onze gezamenlijke inzet lees je hier.

Op 23 oktober hebben wij aan de werkgevers een toelichting gegeven op de inzet die wij hebben gedaan. Daarna hebben de werkgevers hun eerste reactie gegeven op onze inzet. De werkgevers erkennen dat de stijging van het loon belangrijk is.

De volgende onderhandelingsdag

Op woensdag 8 november gaan we dan echt onderhandelen. Wij verwachten niet dat we er in 1x uitkomen. Dat is niet zo erg. We hebben de volgende onderhandelingsdag al ingepland. De sfeer aan tafel is goed. Dat helpt om toch redelijk snel tot een resultaat te komen. Ik ben benieuwd of dat ook inderdaad gaat lukken.

Na 8 november informeer we de leden over het verloop van de onderhandelingen.

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of opmerkingen of wil je jouw cao-wensen doorgeven? Neem dan contact op met de belangenbehartiger Hans Korver via hans.korver@unie.nl en op 06- 5252 2073.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid