De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Sweco: Pensioen en cao

26 juli 2023

In dit bericht informeren wij je over het pensioen en de cao bij Sweco.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Pensioen

Nadat de Tweede Kamer in december 2022 voor de nieuwe pensioenwet heeft gestemd, heeft de Eerste Kamer dit eind mei ook gedaan. Daarmee is de Wet Toekomst Pensioenen (WTP) formeel ingegaan per 1 juli 2023. Meer hierover kan je hier terugvinden. Ook het pensioenfonds informeert haar deelnemers. Zo legt het fonds uit wat het nieuwe pensioenstelsel betekent voor jou via https://hnpf.nl/een-nieuw-pensioenstelsel-wat-betekent-dat-voor-jou/.

De huidige pensioenregeling van Sweco loopt van 1 januari 2023 tot en met 31 december 2025. Partijen hebben toen ook de optie opengehouden om eventueel voor de eindtijd te komen tot een nieuwe pensioenregeling in het kader van de nieuwe Pensioenwet. Die nieuwe wet is er nu maar een overgang naar een nieuwe regeling zal waarschijnlijk niet vóór 1 januari 2026 zijn. Partijen zijn al wel een poosje met elkaar in gesprek over een nieuwe pensioenregeling. Vanwege de zomervakanties ligt het even stil maar op 5 september pakken we de draad weer op. Daarna staan er nog bijeenkomsten gepland in november, december, januari en maart 2024.

Cao

Aan het einde van dit jaar loopt de huidige cao 2023 af en is er over een nieuwe te onderhandelen. De evaluatie van de laatste cao-onderhandelingen staat gepland voor eind september 2023. Daarin komen vragen aan de orde als wat ging wel of niet goed en wat wil je de volgende keer weer zo of anders? Daarna zijn er vier onderhandelingsdagen. De eerste ronde is op 11 oktober en de laatste onderhandeling is op 20 december 2023. Voor de start van de onderhandelingen vragen wij bij de leden van De Unie de wensen voor een nieuwe cao op. 

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze nieuwsbrief? Neem dan contact op met Emanuel Geurts (belangenbehartiger) via emanuel.geurts@unie.nl of telefonisch via 06-5252 2074. Heb je een individuele vraag of behoefte aan advies, neem dan contact op met ons Service Center via sc@unie.nl of telefonisch via 0345-851 963. We adviseren je graag!

Gerelateerde berichten

Word gratis lid