De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Sweco Nederland: De evaluatie van de cao-onderhandelingen

31 mei 2024

In dit bericht  informeren we je over de evaluatie van de onderhandelingen voor de nieuwe cao bij Sweco.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Evaluatie cao-onderhandelingen

De cao-onderhandelingen zijn afgerond en het nieuwe cao-boekje is klaar en beschikbaar gesteld. Tijd voor alle partijen om het proces te evalueren. Op woensdag 29 mei 2024 heeft de AVO hierbij stilgestaan. De AVO gaat over arbeidsvoorwaarden bij Sweco.

Eerder hebben we de leden gevraagd om een mening over de onderhandelingen. Dit kon over de inhoud gaan, het proces, de communicatie of iets anders. De ontvangen feedback; hebben we ook meegenomen in de evaluatie.

Na een algemeen rondje hebben we gesproken over de overlegbijeenkomsten; het aantal, de lengte, de planning, de locatie, de wijze van overleg en de sfeer. Iedereen vond dat het goed is om op een externe locatie te zitten, dat de sfeer onderling respectvol en constructief was, dat hele dagen onderhandelen beter is dan dagdelen omdat je dan meer focus hebt, maar het wel belangrijk is om tijdig te beginnen omdat we nu toch wat meer sessies nodig hadden om tot een resultaat te komen.

Bij de start van het proces zijn er drie online sessies georganiseerd om medewerkers te informeren en hun input op te halen. Net als over de toelichtingen op locatie over het onderhandelresultaat zijn partijen hier wisselend over. Niet zozeer óf, maar hoe dit het beste kan worden gedaan. De één vindt dat er fysieke bijeenkomsten moeten zijn, de ander juist online of een combinatie. We zijn er nog niet uit en gaan hier in de aanloop naar de volgende onderhandelingen nog verder over spreken.

Over de communicatie tijdens de onderhandelingen richting de achterban was iedereen positief en – niet onbelangrijk – de medewerkers trouwens óók. Meer inzicht in de verschillende standpunten tijdens het proces geeft medewerkers de kans om betrokken te zijn. Het geeft meer draagvlak voor het uiteindelijke resultaat als je begrijpt hoe het tot stand is gekomen.

Een HR-survey onder het personeel heeft opgeleverd dat medewerkers tevreden zijn over de bereikte cao. Een mooie conclusie, die aansluit bij de ervaring en het gevoel van de AVO-partijen.

Reactie

Heb je vragen of wil je iets met de belangenbehartiger Emanuel Geurts bespreken, neem dan rechtstreeks contact met hem op via emanuel.geurts@unie.nl of bel 06-5252 2074.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid