De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Sweco: Er is een nieuwe cao

28 april 2023

Afgelopen weken hebben de leden kunnen stemmen op het onderhandelingsresultaat. De uitslag van de stemming is binnen, er is een nieuwe cao! Er was een grote opkomst. De complete uitslag is te lezen op Insight. 89% van de leden van De Unie heeft voor de nieuwe cao gestemd. Alle partijen kunnen deze cao ondertekenen. Deze gaat met terugwerkende kracht in per 1 januari 2023. We hadden niet tot dit resultaat kunnen komen zonder de input en de stemmen van onze leden.

Hoe nu verder?

Dit onderhandelingsproces had soepeler kunnen verlopen, die mening delen we als partijen allemaal. We gaan daarom met alle partijen op korte termijn om de tafel om de afgelopen onderhandelingen te evalueren en een plan van aanpak maken naar de nieuwe cao toe. We beginnen tijdig met de nieuwe onderhandelingen en zullen de leden tussentijds raadplegen zoals je van ons gewend bent. De input die we hebben gekregen op het proces, de matrix en de belangrijkste onderwerpen nemen we allemaal mee naar de volgende ronde.

Wisseling belangenbehartiger

Afgelopen jaar heb ik, Mandy Raaijmakers, de belangenbehartiging bij Sweco overgenomen van mijn collega John Kapteijn, die de belangen voor de leden vele jaren heeft behartigd. Ik heb met veel plezier de cao-onderhandelingen bij Sweco gedaan en hoop naar volle tevredenheid. Helaas ga ik de belangenbehartiging voor Sweco alweer overdragen aan een collega. De Unie groeit en heeft het team van collectieve belangenbehartigers recent uitgebreid. Daardoor gaan er een aantal bedrijven en sectoren over van de ene naar de andere belangenbehartiger. Mijn collega, Emanuel Geurts, neemt de collectieve belangenbehartiging over. Naast dat hij senior belangenbehartiger is, is hij ook voorzitter van onze eigen ondernemingsraad. Je kunt bij hem niet alleen terecht met vragen over de collectieve belangenbehartiging maar hij kan je ook alles vertellen over het reilen en zeilen van een ondernemingsraad.

Contact

Voor vragen of opmerkingen over dit bericht kun je nog terecht bij Mandy Raaijmakers via mandy.raaijmakers@unie.nl. Mijn collega Emanuel Geurts is per mail te bereiken via emanuel.geurts@unie.nl en telefonisch via 06-52522074. Heb je een individuele vraag of behoefte aan advies, neem dan contact op met ons Service Center via sc@unie.nl  of telefonisch via 0345-851 963. We adviseren je graag!

Gerelateerde berichten

Sweco: Van alles wat

In dit bericht informeren wij je over de cao-onderhandelingen, resultaten, tips over het omgaan met werkstress en de voorbereiding op…

Word gratis lid