De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Signify: Stand van zaken cao-overleg

02 februari 2023

Het eindbod van de werkgever voor een nieuwe cao is door onze Compleet en Extra leden afgewezen. Door de werkgever waren wij uitgenodigd om afgelopen woensdag 1 februari 2023 het cao-overleg voort te zetten.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Na een zeer intensief verkennend overleg met de werkgever liet de werkgever ons weten dat er geen ruimte is om het eindbod van tafel te halen. Het eindbod blijft zoals het is helaas. Het is zeer teleurstellend en frustrerend te constateren dat de werkgever geen enkele stap richting ons wilde maken om de cao-onderhandelingen te kunnen hervatten.

Jullie hebben ons heel duidelijk laten weten, via de gezamenlijke enquête van alle vakorganisaties, het eindbod niet accepteren. Onze leden willen minstens een loonsverhoging (minimaal 6%) die een behoorlijk deel van de gemiddelde hoge inflatie (rond 9%) kan compenseren, recht op thuiswerken met een vergoeding en ongewijzigde verlenging van het centraal sociaal plan in verband met mogelijke reorganisatie(s) in komende tijd.

Signify heeft de tijd om tot volgende week donderdag 9 februari zich nog een keer te beraden over hun standpunt. Mocht het niet veranderen dan zullen wij snel met onze leden in overleg treden om over vervolgstappen en mogelijke acties te praten om de werkgever te laten inzien dat hij met een beter bod moet komen voor een nieuwe cao.

Dit is nu in het kort de stand van zaken en na volgende week donderdag zullen we je verder informeren. Laat deze nieuwsbrief ook door je collega’s lezen die nog geen Unie-lid zijn. Zij kunnen lid worden en ook onze nieuwsbrieven ontvangen. Met meer leden kunnen we meer bereiken! Lid worden kan via deze pagina.

Mocht je naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen hebben dan kun je contact met de belangenbehartiger Suat Koetloe opnemen via suat.koetloe@unie.nl of bel 06-5252 2061.

Gerelateerde berichten

Signify: Wet toekomst pensioenen (Wtp)

In de afgelopen periode hebben we de leden verschillende keren geïnformeerd over de lopende gesprekken met Philips, het Philips Pensioenfonds…

Word gratis lid