De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Signify: reorganisatie

04 december 2023

Afgelopen week vrijdag (1 december 2023) zijn we ook door je werkgever verrast met de mededeling over een nieuwe maar een grotere reorganisatie, na vele reorganisaties in de afgelopen maanden. Als reden hiervoor gaf de werkgever aan de daling van de omzet in een aantal kwartalen achter elkaar en kostenstijging.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Kostenbesparing

Signify gaat de huidige structuur flink wijzigen in 4 verticale Units om de kosten te verlagen en de klanten beter te bedienen, waardoor weer groei zou kunnen worden gerealiseerd.

Kostenbesparing ten koste van wat?

Op onze vraag, ten koste van hoeveel medewerkers dit zou gaan, werd niet ingegaan. Op basis van de informatie die wij van de werkgever hebben gekregen, moesten we dat zelf uitzoeken. Dat het waarschijnlijk om ongeveer 300 medewerkers zou kunnen gaan werd niet ontkend door Signify.

Wanneer is het einde in zicht?

We vinden dit besluit zeer verassend en vragen ons af waar dit allemaal naartoe leidt in de toekomst voor wat betreft het toekomstperspectief van de medewerkers bij Signify.

Zo vlak voor de feestdagen kunnen we ons voorstellen dat jij en je collega’s ook teleurgesteld zijn. Na de vele reorganisaties en steeds dalende werkgelegenheid bij Signify, opnieuw geconfronteerd te worden door een nieuwe flinke reorganisatie.

Wie heeft nog toekomstperspectief?

Dit gaat zeker naast baanverlies ook leiden tot grote onzekerheid onder de medewerkers die niet worden geraakt. Zij zullen zich nu serieus afvragen of zij nog een toekomst hebben bij Signify. Wanneer stopt de afbouw personeel en wanneer keert de rust terug in de organisatie. Er is nog geen uitzicht op een nieuwe cao en het huidige sociaal plan eindigt per 1-1-2024.

Beste motivatie is baanzekerheid!

Waar moeten de medewerkers hun motivatie vandaan halen om hun schouders eronder te zetten om de organisatie er weer bovenop te krijgen als er geen baanzekerheid kan worden gegeven in de toekomst bij Signify? Blijkbaar maakt de directie van Signify zich minder druk om de zorgen van de medewerkers over de toekomst. Zij gaan ervan uit dat wie tot nu toe niet geraakt is door de reorganisaties zal blijven werken bij Signify met evenveel plezier.

Onzekerheid tot maart 2024

Voor velen die nu al door de werkgever geïnformeerd zijn dat hij of zij zeer waarschijnlijk zijn/haar baan verliest zal de onzekerheid tot volgend jaar maart kunnen duren.

Leden kunnen op onze dienstverlening blijven rekenen!

Wij blijven ons collectief inzetten voor het behoud van maximale werkgelegenheid en baanzekerheid voor alle medewerkers. We staan klaar voor leden met een Compleet-lidmaatschap om je individueel bij te staan en te adviseren. Ben je Light-lid zet dan hier je lidmaatschap om om ook volledige dienstverlening te krijgen.

Ook je collega’s die nog geen lid zijn bij De Unie kunnen beter snel Compleet-lid worden. Hoe eerder zij lid worden hoe sneller zij in aanmerking kunnen komen voor onze volledige steun. Aanmelden kan eenvoudig door hier te klikken.

Contact

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, dan kun je contact opnemen met de belangenbehartiger Suat Koetloe via email Suat.Koetloe@unie.nl of op 06-5252 2061.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid