De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Signify: Nieuwe reorganisaties

02 november 2023

Onlangs zijn we geïnformeerd door de werkgever dat er weer een aantal nieuwe reorganisaties aankomen bij Signify. Hierdoor zal een flink deel van het personeel worden ontslagen.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

De werkgever heeft al zes adviesaanvragen ingediend bij de ondernemingsraden hiervoor. Hieronder kun je een korte samenvatting lezen bij welke afdelingen, om welke reden en hoeveel medewerkers boventallig zullen worden, op basis van de informatie die we van je werkgever hebben ontvangen.

Design

De afdeling Design is veranderd van een product-georiënteerde organisatie naar een digitaal design. De externe omstandigheden en kostenfocus leiden ertoe dat efficiency maatregelen worden genomen en de aanwezigheid van IP deels verplaatst wordt naar die delen waar het bedrijf ook naartoe gaat, zoals India en Spanje. Dit leidt tot het vervallen van zowel vier designer posities en één managementpositie in Nederland.

Intellectual property

Door de externe omstandigheden en de focus op kosten, is voorgenomen om twee posities binnen de IP-afdeling te laten vervallen.

Nature Connect

NatureConnect is een groeimotor van Signify met een groot deel van de medewerkers in Nederland, terwijl de potentiële groei met name in Noord-Amerika zit. De support moet dichter naar de potentiële klant gebracht worden. Dit leidt tot het vervallen van één positie.

R&D management

R&D managementorganisatie is een team dat wereldwijd ondersteuning geeft aan de R&D teams in de business. Door de externe omstandigheden en de focus op kosten is voorgenomen om zes posities binnen Nederland te laten vervallen.

Research

Research, als onderdeel van Innovation, is als de centrale organisatie binnen Signify verantwoordelijk voor het aandrijven van innovatie. De huidige footprint met drie specifieke locaties, waaronder Eindhoven, blijven bestaan. Maar door de externe omstandigheden en de focus op kosten is voorgenomen om drieëndertig posities binnen Nederland te laten vervallen.

Standards & Regulations

De afdeling Standards & Regulations is de drijvende kracht achter de standaardisatie- en regelgevingsactiviteiten voor Signify in lijn met de strategie en het doel van het bedrijf. De externe omstandigheden en de focus op kosten leiden tot het voornemen om twee posities binnen Nederland te laten vervallen.

Centraal sociaal plan

Voor de medewerkers die boventallig worden, geldt het huidige centraal sociaal plan dat nog tot eind van dit jaar geldig is.

Hulp nodig?

Mocht jij door deze reorganisaties geraakt worden, dan kun je op hulp van De Unie rekenen. Neem gerust contact op met onze afdeling Unie Services via telefoonnummer 0345-851 851 of per e-mail sc@unie.nl. Daar word je verder geholpen door onze deskundigen.

Laat dit bericht ook door je collega’s lezen die nog geen lid zijn. Maak je collega ook lid, zodat zij ook op de hoogte kunnen worden gesteld van de ontwikkelingen bij Signify. Dit kan eenvoudig door hier te klikken.

Contact

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, dan kun je contact opnemen met de belangenbehartiger Suat Koetloe via Suat.Koetloe@unie.nl of op 06-5252 2061.

Gerelateerde berichten

Signify: Wet toekomst pensioenen (Wtp)

In de afgelopen periode hebben we de leden verschillende keren geïnformeerd over de lopende gesprekken met Philips, het Philips Pensioenfonds…

Word gratis lid