De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Sabic Limburg – Sabic IP – SHPP: Petitie tegen het sluiten van “Sittard” (EHQ)

19 december 2022

Op dinsdag 13 december 2022 hebben kaderleden en bestuurders van de 5 gezamenlijke werknemersorganisaties bij Sabic Limburg, Sabic IP en SHPP, bij het aanbreken van de werkdag, alle binnenkomende medewerkers op het European Head Office aan de Europaboulevard 1 in Sittard een flyer overhandigd.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

Cohesie 

Al is er nu ook sprake van Geleen, Bergen op Zoom, Raamsdonkveer en Sittard met name de concentratie in Limburg en de historie zorgen voor enige samenhang. Het verdwijnen van het European Head Office uit Sittard en het uit elkaar rafelen van teams doet de cohesie geen goed.

“Je kan je geld maar één keer uitgeven”

Als we de directies in Geleen, Bergen op Zoom en Raamsdonkveer mogen geloven zijn de bedrijfseconomische tijden ongunstig. Als dat zo is, lijkt het ook om die reden niet verstandig juist nu met verhuisplannen door te gaan. Je kan je geld maar één keer uitgeven.

Waarom zou je een European Head Office 200 km naar het noordwesten verplaatsen? Dichter naar de rand van Europa? Een brievenbus in Amsterdam volstaat.

Niemand is onmisbaar maar medewerkers met veel kennis en ervaring zijn soms héél moeilijk te vervangen. Zie die allemaal maar weer opnieuw te vinden als er veel medewerkers besluiten niet mee te verhuizen en het bedrijf te verlaten.

Teken de petitie vóór 23 december 2022, 16:00 uur

De flyer met QR-code vind je hier. Er zijn nog veel meer redenen om het kantoor in Sittard te handhaven. Onder verwijzing naar de tekst in de flyer vragen we je – als je dat nog niet gedaan hebt – deze handtekeningenactie te ondersteunen en je achter het pleidooi te scharen om het kantoor in Sittard te houden.

Kom je nog collega’s tegen die ook willen ondertekenen, stuur de flyer dan door.

Op een later moment zal ik je nog informeren over het aanbieden van de petitie en over een leden-en potentiële ledenbijeenkomst.

Contact

Voor vragen kun je een e-mail sturen naar John Kapteijn of je kunt hem bellen op 06-5252 2067.

Gerelateerde berichten

Sabic IP: Cao 2024

Op 5 november 2023 hebben wij de leden uitgenodigd om de belangenbehartiger te voorzien van input voor de aanstaande onderhandelingen….

Word gratis lid