De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Sabic Limburg: Cao 2024-2025

07 februari 2024

Per 1 juli 2023 komt er na één jaar weer een einde aan de lopende cao. Als het aan De Unie ligt, is er voor die datum duidelijkheid over de afspraken in de nieuwe cao 2024-2025. Uiteraard in goed overleg en met wederzijdse instemming.  Naast voorgenomen besluiten en de OR-verkiezingen, is de nieuwe cao ook weer aan de orde.

 

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

Uitvraag voorstellen cao 2024-2025

De belangenbehartiger John Kapteijn nodigt de leden werkzaam bij Sabic Limburg uit om hem te voorzien van ideeën, suggesties en adviezen met betrekking tot wijzigingen / verbeteringen die de leden graag in de arbeidsvoorwaarden gerealiseerd zouden willen zien. Waar ligt de prioriteit? Wat is belangrijk? Wat is de ondergrens en tot hoever wil je gaan? Waar moet het in de aanstaande onderhandelingen over gaan? Waar liggen de accenten, wat is heilig en wat is bespreekbaar? Stuur een mail via john.kapteijn@unie.nl. Vermeld in het onderwerp: Sabic Limburg-cao 2024-2025-input.

Onderhandelingen

De data waarop we om de onderhandelingstafel gaan zitten, zijn nog niet vastgesteld.

Vanuit het verleden

Er ligt een pakket aan arbeidsvoorwaarden waaraan al bijna 120 jaar geduwd, getrokken, gesleurd, veranderd en over onderhandeld is. Jaarlijks (twee-, of 3-jaarlijks) gemoderniseerd. Valt daar nog iets aan te verbeteren? Er valt altijd iets te optimaliseren en te actualiseren.  Laat het de belangenbehartiger, John Kapteijn, weten. Of spreek anders gerust Angelique Veugelers, Cor van Dorst of één van de andere kaderleden aan.

Nieuwe leden zijn altijd welkom. Een lidmaatschap is van belang en doet ertoe

De afgelopen jaren heeft De Uniespijtig genoeg – in een aantal branches, sectoren of bedrijven afscheid genomen van het cao-overleg omdat het ledenaantal te klein geworden is. Dat hoeft niet voor de eeuwigheid te zijn want een ledental kan uiteraard ook weer groeien. Wil jij dat De Unie namens jou blijft meepraten over de arbeidsvoorwaarden bij Sabic Limburg? Zorg dan dat we uit de gevarenzone blijven en werf af en toe een nieuw lid. Aanmelden kan eenvoudig door hier te klikkenPraat samen mee en verstevig onze positie bij Sabic Limburg. (Stel je voor wat er zou gebeuren als niemand meer aangesloten zou zijn bij een werknemersorganisatie in Nederland).

Contact

Zijn er vragen over de onderhandelingen of wil je je mening geven, neem dan contact op met de belangenbehartiger, John Kapteijn via john.kapteijn@unie.nl

Gerelateerde berichten

Sabic Limburg: OVS en cao 2024-2025

Op dinsdag 2 april 2024 vond er weer een periodiek overleg plaats tussen de werkgever en de werknemersorganisaties. De volgende…

Word gratis lid