De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Sabic Limburg: Cao 2023-2024

21 september 2023

Op 20 september 2023 waren we uitonderhandeld. Argumenten kwamen voor de zoveelste keer terug en Sabic Limburg toonde zich niet bereid verdere concessies te doen (zonder dat dat weer ten koste van eerder genaakte afspraken zou gaan).

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Maximaal haalbaar

Zoals dat heet: “met behoud van gevoelens” moeten we dan ook constateren dat hier een maximaal haalbaar resultaat ligt. Het onderhandelingsresultaat (Sabic wil het geen eindbod noemen) vind je hier. De tekst zou voor zich moeten spreken.

Buitengewoon moeilijk schipperen

Met de hoge inflatie was het vanaf het begin af aan duidelijk dat de nadruk op de structurele loonsverhoging zou komen te liggen. De ODO-dagen vormden daarnaast een onderwerp dat al vele jaren om een oplossing vroeg. We hadden ook zomaar een discussie over de werkingssfeer daar waar het gaat om het verhogen van de lonen in de HAY-grades. Sabic Limburg wenste ook het mes te zetten in de TOR maar die schade hebben we beperkt weten te houden.

Kortom: verslechteringen van tafel of verzacht in combinatie met een structurele loonsverhoging die er mag zijn. Oordeel zelf.

Zijn hierover vragen of opmerkingen neem dan contact op met belangenbehartiger John Kapteijn via john.kapteijn@unie.nl.

Een ledenvergadering behoort ook tot de mogelijkheden.

Stemmen

De leden hebben een uitnodiging ontvangen om te stemmen over de afspraken in dit onderhandelingsakkoord. Het was (wederom) geen gemakkelijk traject dat ook zeker geen schoonheidsprijs verdient.

Contact

Heb je een vraag of opmerking over dit bericht? Neem dan contact op met John Kapteijn (belangenbehartiger) via john.kapteijn@unie.nl en/of telefonisch via 06-5252 2067. Heb je een individuele vraag of behoefte aan advies, neem dan contact op met ons Service Center via sc@unie.nl of telefonisch via 0345-851 963.

 

Gerelateerde berichten

Sabic IP: Cao 2024

Op 5 november 2023 hebben wij de leden uitgenodigd om de belangenbehartiger te voorzien van input voor de aanstaande onderhandelingen….

Word gratis lid