De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Refresco: Cao

02 november 2023

Naar aanleiding van de acties van begin dit jaar bij Refresco hadden we afgesproken te werken aan één cao voor alle Refresco-bedrijven. We hebben hier de afgelopen periode verkennend over gesproken. Dit heb je via intranet al kunnen lezen.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Op 1 november 2023 hebben de vakbonden met hun kaderleden opnieuw met werkgever om de tafel gezeten om verder te praten over het proces aangaande de cao. Bij dit overleg was een delegatie van de COR aanwezig als toehoorder.

Jouw werkgever heeft in het vorige overleg aangegeven te streven naar één Refresco bedrijfs-cao. Na wat onderzoek hebben bonden aangegeven mee te gaan in dit streven. Het gaat dus om één ondernemings-cao voor alle medewerkers die momenteel onder de cao Dranken of de cao Bodegraven vallen.

In dit proces is zorgvuldigheid gewenst. Wij hebben de werkgever gevraagd ons te voorzien van verschillende berekeningen en vergelijkingen. Dat vraagt tijd en daarmee constateren wij dat 1 januari 2024 niet gehaald gaat worden als deadline voor een cao-akkoord. Dat is geen probleem, want een cao kan altijd met terugwerkende kracht overeengekomen worden, mochten het tot een akkoord komen.

Het volgende overleg staat gepland op 13 december a.s. Vóór die tijd hebben de bonden hun leden geraadpleegd over de wensen. Wij streven ernaar om dit tijdens fysieke bijeenkomsten te doen. Dan kunnen wij ook direct eventuele vragen beantwoorden en je voorzien van achtergrondinformatie. Deze data zullen wij zo spoedig aan jullie kenbaar maken.

Namens De Unie zit ik (Gerard van der Lit, belangenbehartiger) voor jou en je collega’s aan de onderhandelingstafel. Het zou heel goed zijn als er ook iemand naast mij aan tafel zit die mij daarin kan ondersteunen. Jij weet als geen ander wat de impact is van eventuele aanpassingen in een cao en de andere arbeidsvoorwaardelijke regelingen die er bij jouw vestiging gelden. Ik roep uitdrukkelijk leden op die in het zuiden van het land werkzaam zijn om mij te ondersteunen. Deze zijn bijzonder ondervertegenwoordigd aan de tafel. Je kunt me natuurlijk altijd even bellen op 06-5252 2010 of mailen (gerard.van.der.lit@unie.nl) als je eerst meer informatie wil hebben hierover.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid