De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Rabobank: Unie-leden stemmen in met de Rabobank pensioenregeling

25 juni 2024

Leden De Unie stemmen in met de nieuwe pensioenregeling

De stemming over de nieuwe pensioenregeling is afgerond. Een grote meerderheid van de leden van De Unie heeft ingestemd met het onderhandelingsresultaat.

Word gratis lid!

 

De uitslag is als volgt:

Voor                      82%

Tegen                    13%

Onthouding            5%

De leden die tegen hebben gestemd hebben vaak aangegeven waarom zij tegen het onderhandelingsresultaat waren. Er werd vaak genoemd dat men tegen invaren is, of geen vertrouwen heeft in het nieuwe pensioenstelsel. Ook zijn er leden tegen omdat specifieke onderdelen van het onderhandelingsresultaat voor hen niet acceptabel waren.

Conclusie

Een ruime meerderheid van de leden van De Unie heeft voorgestemd. De uitkomst van de stemming bij de andere vakorganisaties is hiermee in lijn.

Word gratis lid!

 

Volgende stappen

Hiermee zetten we een belangrijke stap naar een nieuwe pensioenregeling per
1 januari 2026. De komende dagen zullen de cao-partijen de afspraken formaliseren en het transitieplan aanleveren aan het Rabobank Pensioenfonds. Het pensioenfonds gaat vervolgens aan de slag.

Rabobank-cao

Het onderhandelingsresultaat Pensioen gaat onderdeel uitmaken van de cao 1 juli 2024 – 30 juni 2025. Naast de huidige pensioenregeling die uiteraard nog doorloopt tot de overgangsdatum van 1 januari 2026. Daarmee is fase 2 van de cao-onderhandelingen afgerond. Over fase 1 van de cao-onderhandelingen is op
30 november 2023 al overeenstemming bereikt. De onderhandelingen over fase 3 gaan verder op woensdag 26 juni 2024.

Whatsapp-kanaal

Natuurlijk houden wij je op de hoogte via onze website, nieuwsbrieven en sociale mediakanalen. Maar wij willen je nog sneller informeren over alles wat De Unie doet bij de Rabobank. Daarom vanaf nu ook via whatsapp. Hiervoor is een speciaal “De Unie voor Rabobank” whatsapp-kanaal in het leven geroepen.

Contact

Zijn er vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit bericht, neem dan contact op met de belangenbehartiger Inge de Vries via inge.de.vries@unie.nl

Gerelateerde berichten

Word gratis lid