De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Rabobank: Informatie over de nieuwe Rabobank pensioenregeling

21 juni 2024

Op donderdag 20 juni 2024 heeft De Unie een ledenbijeenkomst gehouden. Het onderwerp van de ledenbijeenkomst was de stemming over het onderhandelingsresultaat pensioen.  Tijdens deze bijeenkomst is ingegaan op de vragen die veel gesteld worden. Daarnaast is aanvullende informatie gegeven omdat inmiddels de maatmanberekeningen beschikbaar zijn gekomen.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Opname ledenbijeenkomst

De ledenbijeenkomst is opgenomen. Je kunt het hier nog eens nakijken.

Maatmanberekeningen

In overleg met Rabobank en het Rabobank Pensioenfonds zijn door een extern bureau maatmanberekeningen opgesteld om inzicht te geven in de gevolgen van de pensioenwijziging op persoonsniveau. De maatmanberekeningen zijn gemaakt op basis van de economische scenario’s die door DNB zijn opgesteld. De berekeningen geven verwachtingen aan voor de lange termijn, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. De mediaan berekening is de middelste berekening, 50% van de scenario’s komen positiever uit. 50% van de scenario’s geeft een slechter pensioenresultaat. De slecht weer lijn geeft weer waar de 5% slechtste scenario’s uitkomen. De goed weer lijn geeft een veel te positief beeld. De maatmanberekeningen kun je hier bekijken.

Vragen

Er zijn veel vragen gesteld, een deel van deze vragen is in de ledenbijeenkomst beantwoord. Vragen over de inhoud van het onderhandelingsresultaat en vragen over het proces. De leden krijgen per e-mail antwoord.

Stemmen

De leden hebben een uitnodiging ontvangen om te kunnen stemmen. Stemmen is nog mogelijk tot en met maandag 24 juni 2024, 12.00 uur. 

Contact

Zijn er vragen naar aanleiding van dit bericht, neem dan contact op met de belangenbehartiger Inge de Vries via inge.de.vries@unie.nl.

 

Gerelateerde berichten

Word gratis lid