De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Philips: Vervolg reorganisatietraject

02 februari 2023

Na de bekendmaking van de nieuwe ontslaggolf door Roy Jacobs, nieuwe CEO van Philips hebben we meteen aan de bel getrokken bij de directie van Philips en gevraagd om ons in  te lichten over de inhoud van hun plannen en uitvoering hiervan. Wij willen zo snel mogelijk helderheid over welke medewerkers het treft en wanneer en hoe reorganisatieplannen worden uitgevoerd. Wij vertellen je over wat er de komende tijd allemaal gaat gebeuren.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf €0!

 

Besluit sluiting EDP en Vitaal Health

Pas vanaf afgelopen woensdag en donderdag zijn wij geconfronteerd met het voorgenomen besluit over sluitingen van bedrijven zoals EDP in Best en Vital Health in Ede. Ondanks dit geen verhoging betekent van het aantal aangekondigde 1100 gedwongen ontslagen, hadden wij graag deze informatie nog eerder willen hebben van Philips.

Uitleg over “Operating Model”

Maandag 6 februari worden we nader geïnformeerd over het “Operating model”. We hopen op deze manier meer te weten te komen over het nut en de noodzaak van dit model en de reorganisatie. Wat zal de impact zijn op de nieuwe koers van Philips?

CSP wordt verlengd

Onze eis om het huidige Centraal Sociaal Plan (CSP) ongewijzigd te laten verlengen tot 2026 is eindelijk door de directie van Philips geaccepteerd. Dat is in ieder geval een goede stap van Philips. Het sociaal plan bevat goede afspraken voor het geval je getroffen wordt door de reorganisatie.  Wel willen we meer aandacht voor de ondersteuning bij het vinden van ander werk binnen of buiten Philips. Er zullen tenslotte niet alleen 1100 ontslagen gaan vallen. Ook rond de 3000 medewerkers gaan een andere positie binnen Philips krijgen.

Geen nadelige gevolgen voor arbeidsvoorwaarden

We willen graag dat de reorganisatie geen nadelige gevolgen moet hebben voor de huidige arbeidsvoorwaarden van de medewerkers. Ook moet er meer aandacht zijn voor eventuele gevolgen voor de balans werk en privésituatie van de medewerkers.

Cao

Ook het cao-overleg zal snel weer opgestart moeten worden. Onze inzet voor de cao zal door de reorganisatie niet wijzigen! Er zal een goede compensatie voor de inflatie moeten komen. Jullie inbreng tijdens de afgelopen bijeenkomsten was duidelijk genoeg!

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf €0!

 

Blijf goed en snel geïnformeerd!

Dit is nu de laatste stand van zaken. Volgende week zullen we de leden verder informeren over wat we met Philips besproken hebben en wat dit betekent voor jou. Laat deze nieuwsbrief ook door collega’s lezen die nog geen lid zijn bij De Unie en laat hen ook lid worden. Met meer leden kunnen we meer bereiken voor je toekomst bij Philips! Je collega kan lid worden via deze pagina.

Mocht je naar aanleiding van dit bericht vragen hebben dan kun je contact met belangenbehartiger Suat Koetloe opnemen via suat.koetloe@unie.nl of bel 06-5252 2061.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid