De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Philips: Uitkomst driekwart-ledenvergadering

04 mei 2023
Philips High Tech Campus Eindhoven

Tot op dit moment is er nog geen cao-akkoord bij Philips. De onderhandelingen hierover hebben helaas niet geleid tot een goed resultaat. Dit is voor De Unie aanleiding geweest om ons voor te bereiden op het vervolgtraject. Onderdeel hiervan is dat we een ¾ vergadering hebben georganiseerd. De uitkomst hiervan is duidelijk. Leden van De Unie ondersteunen eventuele acties bij Philips met als doel te komen tot een acceptabel cao-resultaat. De uitkomst van deze ¾ vergadering is door het bestuur van De Unie overgenomen. Dit maakt de weg vrij voor het versturen van een ultimatum naar Philips. Dit hebben we inmiddels gedaan. Philips heeft tot vrijdag 5 mei, 12.00 uur de tijd hierop te reageren. Omdat Philips het eindbod niet heeft opgepakt, vallen we weer terug op onze oorspronkelijke inzetbrief en dus op automatische prijscompensatie.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Hoe verder

Als Philips niet ingaat op onze eisen dan zullen we iedereen oproepen voor acties. Waar, wanneer en in welke vorm, is op dit moment nog niet bekend. Maandag 8 mei zullen wij de leden hierover een mail sturen.

(Stakings)acties

Werkonderbrekingen worden niet uitgesloten. Leden van De Unie met een Compleet lidmaatschap, komen in aanmerking voor een stakingsuitkering. Hiervoor moet je jezelf registreren. Nadere informatie hierover volgt maandag.

Alleen de betalende leden kunnen een stakingsuitkering krijgen wanneer zij deelnemen aan de stakingsacties. Niet-leden of lightleden kunnen ook staken maar ontvangen geen uitkering. Als zij meteen betalend lid worden en/of hun lightlidmaatschap omzetten in Compleet lidmaatschap dan kunnen zij ook een stakingsuitkering ontvangen.

Pensioen

Op 3 mei hebben we op nadrukkelijk verzoek van het Philips pensioenfonds overleg met Philips over de te maken keuze inzake een nieuwe pensioenregeling. Als de nieuwe pensioenwetgeving een feit wordt, heeft het fonds de tijd nodig om de nieuwe wetgeving en regeling in te voeren. De oproep van het fonds zien we separaat van het cao-traject met Philips vandaar dat De Unie en de andere bonden hun voorkeur kenbaar hebben gemaakt en kiezen vooralsnog voor een Solidaire Pensioen Regeling. Philips kiest daarentegen voor een Flexibele Pensioen Regeling. We houden de leden op de hoogte.

Mocht je naar aanleiding hiervan vragen hebben dan kun je contact opnemen met Suat Koetloe (belangenbehartiger) via e-mail suat.koetloe@unie.nl of door te bellen met 06-5252 2061.

 

Gerelateerde berichten

Word gratis lid