De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Philips: Terugkoppeling ledenraadpleging eindbod

13 maart 2023

Bij deze willen wij je graag laten weten dat de overgrote meerderheid van de leden het cao eindbod van Philips heeft afgewezen.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Onbegrip voor loonbod Philips!

We zijn blij te vernemen dat de meeste leden van De Unie ons negatief advies heeft opgevolgd. Uit de reactie van onze leden blijkt dat zij met name het loonbod van de werkgever niet kunnen begrijpen, want dat staat totaal niet in verhouding met het huidig niveau van inflatie.

Onbegrip voor de bonus Frans van Houten!

Daarnaast is er enorm onbegrip voor de bonus van de vorige CEO, Frans van Houten van Philips. Ondanks de slechte financiële resultaten van Philips en de aangekondigde reorganisaties, waardoor duizenden collega’s hun baan moeten verliezen, ziet Frans van Houten niet af van zijn bonus.

Medewerkers voelen zich niet gewaardeerd!

De leden geven aan dat zij op de werkvloer weinig merken van een slechte economische situatie bij Philips, omdat zij hard moeten werken en zich meer dan voor 100% moeten inzetten voor hun werk. Er is sprake van enorm overwerk bij Philips breed. Er zijn meerdere collega’s die zich vaker aan het oriënteren zijn op een baan buiten Philips. Medewerkers voelen zich niet meer gewaardeerd door Philips!

Opdraaien voor fouten van management!

Voor de fouten van de top van Philips moeten jij en je hard werkende collega’s opdraaien. Als jullie niet gedwongen worden te vertrekken, moeten jullie genoegen nemen met een karige loonsverhoging. Op deze manier voelen jullie je niet gewaardeerd door Philips.

Jullie zijn wel blij dat het centraal sociaal plan ongewijzigd is verlengd, maar voor de blijvers is het moeilijk om te blijven geloven in hun perspectief bij Philips. Er wordt door Philips bar weinig voor jullie gedaan volgens onze leden.

Bereidheid voor acties is groot!

Onze leden zijn nu meer dan voorheen bereid zich in te zetten voor eventuele acties als het nodig is de werkgever ervan te overtuigen dat zij recht hebben op een beter loonbod.

Eindbod moet van tafel!

We gaan de uitkomst van onze ledenraadpleging meedelen aan Philips en ook zullen we Philips dringend verzoeken het eindbod van tafel te halen, zodat we opnieuw kunnen gaan onderhandelen voor een nieuwe cao bij Philips. Er moet snel een nieuwe cao komen!

Hoe verder?

We zullen je zo spoedig mogelijk laten weten wat de reactie van Philips is en wat we dan vanaf dat moment gaan doen. Blijf onze berichten lezen en laat deze ook lezen door je collega’s die nog geen Unielid zijn! Maak hen ook lid! Dit kan eenvoudig via onze website. Met meer leden hebben we meer invloed op een onderhandelingsresultaat.

Mocht je naar aanleiding van dit bericht vragen hebben, dan kun je contact opnemen met de belangenbehartiger Suat Koetloe via suat.koetloe@unie.nl of bel 06-5252 2061.

 

Gerelateerde berichten

Word gratis lid