De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Philips: reorganisatie

24 oktober 2022

Zoals je waarschijnlijk vandaag door Philips bent geïnformeerd is De Unie ook door de directie van Philips op de hoogte gebracht van de wereldwijde reorganisatie waardoor ongeveer 4000 medewerkers hun baan zullen verliezen. In Nederland zal dat voor ongeveer 800 medewerkers (inclusief tijdelijke en uitzendkrachten) gevolgen hebben.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Philips? schrijf je gratis in!

Onbegrijpelijk

Wij schrikken hiervan. Dit zijn enorme aantallen. Collega’s die ineens niet meer nodig zijn voor Philips, terwijl de werkdruk bij Philips al heel lang erg hoog is. Om die reden kunnen we ook niet begrijpen waarom collega’s boventallig zijn.

Het wordt langzaam een gewoonte bij Philips dat de nieuw aantreden ceo’s meteen gaan reorganiseren. Voormalige topman Frans van Houten moest snoeien om te groeien en zijn opvolger, de nieuwe ceo Roy Jakobs gaat ook snoeien om te overleven. Blijkbaar is de strategie van Van Houten om te gaan snoeien niet goed geweest waardoor er nu nog meer medewerkers hun baan gaan verliezen.

Wij willen uitleg

Dat is voor ons niet te begrijpen en daarom willen we uitleg hebben van de directie van Philips waarom het werk gemakkelijk met minder mensen zou kunnen worden gedaan. Wat betekent deze bezuiniging voor de toekomst van de medewerkers die achterblijven? En wat betekent dit voor de kwaliteit van het werk?

Overleg

We gaan binnenkort opnieuw in overleg met de directie over onder andere bovengenoemde vragen. Blijf onze nieuwsbrieven volgen om op de hoogte te blijven van de verdere ontwikkelingen.

Medewerkers die hun baan dreigen kwijt te raken kunnen contact opnemen met ons Service Center voor juridisch advies via sc@unie.nl of telefonisch via 0345-851963.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Philips? schrijf je gratis in!

Mocht je naar aanleiding van dit bericht nog vragen hebben, dan kun je met de belangenhartiger Suat Koetloe contact opnemen via suat.koetloe@unie.nl en bel naar 06-5252 2061.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Word gratis lid