De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Philips: Nieuwe reorganisatie

30 januari 2023

Weer een enorme dreun (ontslaggolf) en teleurstelling!

Geruchten in de media afgelopen week over duizenden ontslagen bij Philips blijken te kloppen. Nieuwe plannen van de nieuwe CEO Roy Jakobs beloven niet veel goeds voor behoud van banen en toekomstperspectief van heel veel hardwerkende en loyale medewerkers in Nederland. Het is onbegrijpelijk dat Philips nu wederom enorm aantal medewerkers wil ontslaan en intern herplaatsen, terwijl de dreun van de laatste reorganisatie nog erg voelbaar is onder de medewerkers.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf €0!

 

Wanneer houdt het op?

De grote onzekerheid die toen is ontstaan, door de aankondiging van de wereldwijde reorganisatie waardoor 4000 medewerkers hun baan zouden verliezen, is helaas nu nog erger geworden bij de medewerkers over hun toekomst bij Philips. Dat zal in ieder geval de komende twee jaar zo blijven want de uitvoering van de aangekondigde wijzigingen gaan minimaal 2 jaar duren.

Onzekerheid was nog nooit zo heftig!

Sinds afgelopen week staat de telefoon bij De Unie niet stil. Ook via de mail blijven berichten binnenkomen van vele ongeruste leden en niet-leden. Zij willen graag zo spoedig mogelijk te weten komen of zij nog een toekomst bij Philips hebben.

Philips wil vertrouwen van klanten en aandeelhouders terug maar ten koste van wat?

Volgens de directie van Philips zijn de aangekondigde wijzigingen noodzakelijk om Philips weer winstgevend te maken en het vertrouwen van klanten te herwinnen. Wij vragen ons af ten koste van wat dat zal gaan en of Philips zich ook druk maakt om het vertrouwen van medewerkers te behouden en te herwinnen. Dat lijkt namelijk een flinke dreun te hebben gekregen sinds de nieuwe CEO aan de slag is bij Philips. Er zijn al heel wat medewerkers weg naar ASML en andere omliggende bedrijven en dat zal hierdoor alleen maar toenemen zijn we bang voor.

Medewerkers hebben recht op zekerheid en op korte termijn!

Om snel zekerheid te krijgen voor de medewerkers zullen we op zeer korte termijn in overleg treden met de directie. We eisen helderheid op korte termijn voor iedereen en niet over twee jaar over de concrete gevolgen van de aangekondigde wijzigen voor individuele medewerkers. Daar hebben zij recht op! Nu is de arbeidsmarkt nog gunstig, maar of dat over twee jaar nog zo is dat weten wij niet. We willen ook weten van de werkgever met wie, welk talent en kennis hij Philips weer winstgevend gaat maken als die straks niet in voldoende mate beschikbaar zal zijn?

De Unie staat klaar om je bij te staan!

In de komende onzekere tijden kun je als Unie-lid blijven rekenen op onze hulp. Neem gerust contact met ons op wanneer je vragen hebt over je werkgelegenheid, arbeidsvoorwaarden en toekomstperspectief bij Philips. Dat geldt ook voor je collega’s die vanaf nu lid worden.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf €0!

 

Hoe verder?

Blijf onze nieuwsbrieven en website volgen over de verdere ontwikkelingen bij Philips. We zullen je direct op de hoogte brengen van de nieuwe ontwikkelingen over de gevolgen van de aangekondigde maatregelen van Philips. Ook zullen we je meteen informeren over de nieuwe afspraken die wij met je werkgever zullen maken om meer zekerheid te creëren over je toekomstperspectief.

Mocht je naar aanleiding van dit bericht vragen hebben dan kun je contact met de belangenbehartiger Suat Koetloe opnemen via suat.koetloe@unie.nl of bel 06-5252 2061.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid