De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Philips: Cao-onderhandelingstraject

31 mei 2024

Met verbazing en teleurstelling hebben de vakbonden kennisgenomen van het besluit van Philips om het cao-overleg op 29 mei jongstleden op te schorten. De directie heeft aangegeven momenteel geen loonbod te kunnen doen. De onderhandelingen over een nieuwe cao worden de eerste week van juli hervat.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

De reden onbekend!

Philips heeft geen reden gegeven voor deze onverwachte wending. De directie beweert dat onvoorziene omstandigheden het momenteel onmogelijk maken om een betrouwbaar bod te doen.

De vakbonden betreuren deze gang van zaken ten zeerste. Juist nu het inkomen onder druk staat en de werkdruk toeneemt, is het van groot belang dat er snel duidelijkheid komt over een nieuwe cao.

Onacceptabel!

Wij vinden het onacceptabel dat Philips de medewerkers in deze onzekere tijden in onzekerheid laat over hun arbeidsvoorwaarden. De werknemers van Philips verdienen beter dan dit.

Hoe verder?

De vakbonden beraden zich momenteel op de ontstane situatie en de argumenten die Philips heeft aangedragen. Of er sprake is van een valide reden om het cao-traject op te schorten, kunnen wij op dit moment nog niet beoordelen. Wij houden je uiteraard op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

Laat dit bericht ook door je collega’s die nog geen lid zijn van De Unie lezen. Ook zij kunnen op de hoogte worden gebracht van ontwikkelingen in het cao-traject wanneer zij lid worden. Dat kan meteen en heel eenvoudig via deze link. Samen bereiken we betere resultaten voor een nieuwe cao bij Philips!

We houden de leden meteen op de hoogte wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn.

Contact

Mocht je naar aanleiding hiervan vragen hebben dan kun je met de belangenbehartiger Suat Koetloe contact opnemen via e-mail suat.koetloe@unie.nl of bel 06-5252 2061.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid