De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Philips: 3e ronde cao-onderhandelingen

15 december 2022

Op 13 december hebben wij voor de derde keer met Philips onderhandeld over een nieuwe cao.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Philips schrijf je gratis in!

Philips heeft die dag vooral benut voor herhalingen en niet voor ideeën of bewegingen om ons tegemoet te komen. Eerlijk gezegd zien we dan ook weinig tekenen in de houding van Philips die erop duiden dat we de onderhandelingen op een constructieve wijze kunnen voorzetten.

De grootste afstand zit tussen de loonsverhoging die wij minimaal (6%) willen hebben en wat de werkgever tot nu toe heeft aangeboden (3,5% per mei).

Ook de vergoeding voor thuiswerken en reiskosten blijven achter bij andere werkgevers en onze wensen. Afbouw van de ontslagvergoeding in het huidige CSP wil de werkgever nog steeds niet van tafel halen.

Maar ook andere voorstellen van De Unie die tot nu toe door de werkgever werden afgewezen blijven onbespreekbaar zoals uitbreiding van de RVU-regeling, aanvulling loon en pensioenopbouw bij geboorte/ouderschaps-verlof, of betere indexatie van de pensioenen.

Op basis van deze teleurstellende ontmoeting hebben we samen met de andere vakorganisaties besloten om nu een pas op de plaats te maken. We gaan met onze leden van gedachte wisselen over hoe verder voordat wij verder praten met Philips.

Daarom vragen wij de leden hun mening en eventuele ideeën te mailen over wat jij als Philips medewerker van deze situatie vindt.

Je kunt jouw mening kenbaar maken via mailadres suat.koetloe@unie.nl

Jouw mening en eventuele nieuwe ideeën zijn belangrijk bij het bepalen van onze inzet voor het bereiken van een goed resultaat voor jouw cao!


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding hiervan dan kun je contact opnemen met de belangenbehartiger Suat Koetloe via suat.koetloe@unie.nl of bel 06-5252 2061.

 

Afdrukken

 

Gerelateerde berichten

Word gratis lid