De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Overleg over sociaal plan van Aegon

30 april 2020

Standpunt De Unie: verleng het huidige plan

Op 7 mei gaan we verder overleggen met Aegon. Het onderwerp: het nieuwe sociaal plan, dat ingaat op 1 juli 2020. Tijdens het overleg gaan we de onderhandelingen voor dit nieuwe plan voorbereiden. Het is nuttig om te bespreken wat de ervaringen zijn met het huidige sociaal plan, en vast te stellen in hoeverre het boventallige medewerkers helpt een andere baan te vinden – binnen of buiten Aegon.

Het mag beter…

Als er procedures beter of efficiënter kunnen, moeten we dat meenemen in de overweging. Zo hebben we een paar voorbeelden van aanpassingen die in het belang zijn van de werknemers én de werkgever. We vinden bijvoorbeeld dat het huidige plan niet stimuleert tot vrijwillig vertrek, terwijl dat bij andere bedrijven een mooi instrument is om gedwongen ontslagen te verminderen. Ook zien we graag omscholingstrajecten in samenwerking met bedrijfstakken waar veel vacatures zijn. Dit soort aanpassingen bespreken we graag met Aegon.

… maar zeker niet slechter

Het sociaal plan mag van De Unie best worden gewijzigd, maar niet in het nadeel van jou en je collega’s. Op dit moment voert Aegon grote reorganisaties door. De adviesaanvragen die vóór 1 juli 2020 worden ingediend, worden afgewikkeld onder het huidige sociaal plan; latere adviesaanvragen volgens het nieuwe plan. Het is natuurlijk onredelijk als twee collega’s in dezelfde periode hun baan verliezen, maar toch verschillend behandeld worden. Daar waakt De Unie voor.

Daarom zetten we in op verlenging van het huidige sociaal plan. Natuurlijk kunnen we verbeteringen afspreken, maar verslechteringen zijn niet uit te leggen.

Wat vind jij?

Ben je lid van De Unie, dan kun jij meebepalen hoe het volgende sociaal plan eruit komt te zien. Ben je geen lid, maar wil je ons beter leren kennen? Kijk dan op onze website of bel Inge de Vries: 06 5252 2091.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Aegon Group en AAM: Van alles wat

In dit bericht aandacht voor de verhuizing naar Schiphol, 3e kwartaalcijfers, periodiek overleg, OR, tips over het omgaan met werkstress…

a.s.r.: fusie Aegon

Nu de fusie een feit is, zijn alle Aegon-medewerkers in dienst van a.s.r. gekomen. Bij De Unie betekent dit dat…

Word gratis lid