De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

ONVZ: sociaal plan

01 mei 2024

Met dit bericht brengen we je op de hoogte van het overleg met ONVZ over een nieuw sociaal plan van dinsdag 30 april 2024.

 

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Feedback achterban

De leden van de vakorganisaties hebben gereageerd op de laatste voorstellen van ONZV voor een nieuw sociaal plan. Kort samengevat, wordt er niet goed begrepen waarom er een versobering nodig is in een nieuw sociaal plan. Er zijn met de contractwisselingen weer meer nieuwe klanten (leden) aangetrokken. Ook is er geen voornemen vanuit de directie om te gaan reorganiseren anders dan degene die nu al lopen met het actuele sociaal plan. Dit hebben de vakorganisaties ook zo verwoord naar de werkgever.

3e ronde onderhandelingen

HR stelt dat er, in vergelijking met andere verzekeraars, ONVZ een duur sociaal plan heeft en wil daarom een in de markt vergelijkbaar sociaal plan. Vandaar de versoberingen op zowel de factor als de maximale hoogte van de ontslagvergoeding. Wel wil ONVZ het duurzaam inzetbaarheidsbudget verruimen naar een vrije keuze duurzaam inzetbaarheidsbudget, naar keuze in te zetten voor bijvoorbeeld een opleiding, advies over (opzetten) eigen bedrijf of aanvullende coaching.

De tekstuele wijzigingen voor de wachtgeldregeling, definitie van het maandinkomen, Regeling Vervroegd Uittreden (RVU) en de rentesubsidie voor oud-Allianz medewerkers zijn met elkaar doorgenomen. Het gaat inderdaad om tekstuele zaken en niet om materiële punten uit het sociaal plan.

De vakorganisaties kunnen ook akkoord gaan met de verruiming van de inzet op duurzame inzetbaarheid. Maar we lopen aan tegen het verschil op de maximering van de ontslagvergoeding en de hoogte van de ontslagfactor.

Vervolg

De vierde ronde stond gepland op 16 mei 2024 maar deze is verplaatst naar dinsdag 11 juni 2024. De reden daarvoor is dat er voor de medewerkers op 27 en 28 mei eerste klas werksessies zijn waar de werkgever zelf meer uitleg wil geven over (de reden van) hun inzet voor een nieuw sociaal plan.

Wat vind jij?

De belangenbehartiger Emanuel Geurst verneemt graag wat de leden, werkzaam bij ONVZ, vinden van de voorstellen van de werkgever zodat hij die mee kan nemen naar de komende onderhandelingsronde. Laat het hem weten via emanuel.geurts@unie.nl of bel hem via 06-52522074. Hij gaat vertrouwelijk met de input om.

Gerelateerde berichten

ONVZ: Sociaal plan

In dit bericht brengen we je op de hoogte van de geplande overleggen met ONVZ over een nieuw sociaal plan….

Word gratis lid