De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Deze belangenbehartigers voor de finance zetten zich voor jou in!

21 mei 2024

Wie vertegenwoordigen de belangen van jou als werknemer in de financiële sector? Graag stellen we je voor aan:

  • Mandy – ABN AMRO, ING, banken algemeen
  • Emanuel – (zorg)verzekeraars
  • Harma – ABN AMRO, a.s.r., Deutsche Bank en de Volksbank
  • Inge – NN, ING, Rabobank
  • Huug – Achmea

 

Mandy Raaijmakers

Mijn naam is Mandy en ik ben 33 jaar. Als tweede onderhandelaar bij De Unie vertegenwoordig ik onze leden van ING en ABN AMRO, samen met m’n collega’s Inge en Harma. Dit jaar neem ik ook de onderhandelingen voor de Cao Banken voor mijn rekening. Ik ben niet alleen actief in de financiële sector, maar ook in de luchtvaart – onder andere voor KLM Cityhopper.

Mijn drijfveer voor werken bij De Unie? De overtuiging dat wij als collectief veel impact kunnen maken. Welke functie je ook bekleedt, het is onmogelijk om alles individueel te regelen. In grote organisaties – bijvoorbeeld binnen Finance – zie je dat de afstand tussen de werkvloer en het bestuur behoorlijk groot is. Als collectief kunnen wij de geluiden van werknemers goed bundelen en echt verandering teweegbrengen – daar doen we het voor. In m’n vrije tijd sta ik graag in de keuken, ben ik aan het klussen of dans ik op een feestje. En zo nu dan hang ik aan een muur tijdens het boulderen!

Heb jij een specifieke cao vraag en werk jij bij een ABN AMRO, ING of een bank die valt onder de algemene cao van banken? Neem gerust contact op! Mandy kun je bereiken via mandy.raaijmakers@unie.nl.

 

Emanuel Geurts

Sinds 2007 werk ik met veel plezier als belangenbehartiger bij De Unie. De bedrijven en sectoren die ik tot nu toe heb vertegenwoordigd, zijn heel verschillend. Zo heb ik een tijdje in de luchtvaart gezeten, en werk ik op dit moment veel voor (zorg)verzekeraars, (groot)banken en pensioenuitvoerders.

Daarnaast onderhandel ik voor werknemers in de sectoren Mode, Interieur, Contractcatering, en Textiel en Tapijt. Ook zet ik me in voor de ingenieursbedrijven Arcadis en Sweco. Genoeg variatie, dus! Dat is heel plezierig: het zorgt ervoor dat ik me blijf ontwikkelen en nieuwe sectoren en bedrijven beter leer kennen.

Als ik een sector vertegenwoordig, hoort daar ook een bestuurslidmaatschap van een sociaal fonds of vakraad bij. Dan vervul ik eigenlijk meer de rol van bestuurder dan die van belangenbehartiger. Naast m’n ‘gewone’ baan zit ik ook in de OR van De Unie. Dat geeft me een goede inkijk in het medezeggenschapswerk.

Heb jij een specifieke cao vraag en werk jij bij een (zorg)verzekeraar – anders dan Achmea, a.s.r. of NN? Neem gerust contact op! Emanuel kun je bereiken via emanuel.geurts@unie.nl.

 

Harma Pethke

Mijn naam is Harma en ik werk alweer ruim 20 jaar bij De Unie. Ik werk voor een aantal financiële partijen, zoals de Volksbank, a.s.r., ABN AMRO en Deutsche Bank. Ook KPN, KVK en VGZ behoren tot mijn takenpakket.

Werknemersbelangen behartigen: dát is mijn drive. Van cao tot sociaal plan en van multinational tot klein bedrijf – het draait altijd om samen opkomen voor de rechten en het welzijn van werknemers, en daar goede afspraken over maken.

Ik heb Wijsgerige en Historische Pedagogiek gestudeerd, en een eigen bedrijf gehad. In m’n vrije tijd kook ik graag voor vrienden, tuinier ik en speel ik viool.

Heb jij een specifieke cao vraag en werk jij bij ABN AMRO, a.s.r., Deutsche Bank of de Volksbank? Neem gerust contact op! Harma kun je bereiken via harma.pethke@unie.nl.

 

Inge de Vries

Ik ben Inge en werk al geruime tijd bij De Unie. Mijn eerste stappen in de financiële sector zette ik als arbeidsjurist. Dat was in de goeie ouwe tijd, toen er nog individuele ontslagregelingen mogelijk waren van over de 1 miljoen gulden. Later ben ik onderhandelaar geworden voor pensioenbedrijven en zorgverzekeraars. Van daaruit heb ik me gespecialiseerd in verzekeraars – een leuke sector, waar ik met veel plezier voor heb gewerkt.

In 2022 heb ik het grootste deel van mijn takenpakket overgedragen, behalve m’n werk voor NN. Nu behartig ik de belangen van onze Rabobank– en ING-leden. Bij beide banken liggen er flinke uitdagingen, maar met de steun van goede kaderleden krijgt De Unie hier heel wat voor elkaar.

Het belangrijkste in m’n werk vind ik wat ik voor anderen kan betekenen. Dat ik mensen die vastlopen in hun werk help om weer een nieuw perspectief te vinden. En dat ik de arbeidsverhoudingen en
-voorwaarden bij een bedrijf verbeter, voordat ik het weer overdraag aan een
collega-belangenbehartiger.

In het vakbondswerk is het aantal leden dat je vertegenwoordigt cruciaal: hoe meer leden je hebt, hoe beter er naar je wordt geluisterd. De laatste jaren lukt het ons goed om te groeien. Juist in de financiële sector liggen er uitbreidingskansen voor De Unie. Als enige vakorganisatie kunnen wij in ons beleid goed inspelen op de verwachtingen en ideeën van leden, en écht als hun woordvoerder functioneren.

Heb jij een specifieke cao vraag en werk jij bij ING, NN of Rabobank? Neem gerust contact op! Inge kun je bereiken via inge.de.vries.@unie.nl.

 

Huug Brinkers

Ik ben Huug Brinkers en werk al lange tijd in de vakbondswereld. In het verleden heb ik De Unie vertegenwoordigd bij een aantal financiële instellingen, zoals ING, het voormalige Fortis en SNS Reaal. Nu onderhandel ik alweer een paar jaar namens De Unie bij Achmea. Ook ben ik betrokken bij diverse andere bedrijven en sectoren, waaronder KLM, Golfclubs en Dierenartsenpraktijken.

Ik heb een technisch bedrijfskundige opleiding gevolgd en werkte eerder als manager bij Philips. In m’n schaarse vrije tijd klus ik veel en rijd ik graag motor.

Wat mij in ons werk motiveert, is de belangen van werknemers vertegenwoordigen. Het nut van collectieve afspraken is tijdloos – ze dragen bij aan evenwicht op de werkvloer en bieden rust en stabiliteit. Om als cao-partij relevant te blijven, is het cruciaal om altijd goed te blijven luisteren naar de mening van medewerkers. Die geeft ons het beste mandaat en de grootste overtuigingskracht aan de onderhandelingstafel. Bij Achmea heeft dat – met de steun van steeds meer leden – écht geholpen.

Heb jij een specifieke cao vraag en werk jij bij Achmea? Neem gerust contact op! Huug kun je bereiken via huug.brinkers@unie.nl.

Gerelateerde berichten

Kaderleden: ogen en oren van De Unie

Als ogen en oren van De Unie binnen bedrijven, overleggen kaderleden regelmatig met onze belangenbehartigers. Zij weten wat er speelt…

Word gratis lid