De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Onderhandelingsresultaat Rabobank pensioenregeling

22 april 2024
Rabobank

De Unie en de andere vakorganisaties hebben met de Rabobank afspraken gemaakt over een nieuwe pensioenregeling, in het kader van de Wet Toekomst Pensioenen (Wtp). Lees hieronder wat De Unie over de pensioenregeling heeft afgesproken.

 

Tekst onderhandelingsresultaat pensioen

De Unie heeft samen met de andere vakorganisaties overeenstemming bereikt met Rabobank. De vakorganisaties zijn tevreden met de gemaakte afspraken. De tekst van het onderhandelaarsresultaat kun je hier lezen. De Unie licht de afspraken toe in online informatiebijeenkomsten.

Leden stemmen in juni 2024

De planning is om de leden te vragen om te stemmen in juni 2024. De stemming over de pensioenregeling wordt pas over twee maanden gehouden omdat er procedureel nog enkele stappen moeten worden genomen. Leden met een Compleet of Extra lidmaatschap ontvangen in juni een stemformulier. Ook de gepensioneerde leden wordt gevraagd om hun mening te geven.

Informatiebijeenkomsten

De eerste taak van De Unie is om de leden te informeren. De Unie organiseert daartoe online informatiebijeenkomsten op:

Tijdens de bijeenkomsten nemen we het onderhandelaarsresultaat met de leden door en is er gelegenheid om vragen te stellen.

Deelname voor de online bijeenkomsten is nog mogelijk.

De afspraken zijn nog niet definitief

Gelijktijdig wordt overleg gevoerd met het pensioenfonds. En geven we de vereniging van gepensioneerden de gelegenheid om te worden gehoord. Het is mogelijk dat het overleg met het pensioenfonds en/of het hoorrecht aanleiding is om het onderhandelingsresultaat aan te passen. Daarvoor zijn dan nieuwe onderhandelingen tussen vakorganisaties en Rabobank nodig. De leden van De Unie stemmen daarom pas in juni 2024 als het onderhandelingsresultaat definitief is.

Contact

Heb je vragen over dit bericht? Neem dan contact op met de belangenbehartiger Inge de Vries. Dit kan door een e-mail te sturen naar: inge.de.vries@unie.nl

 

Gerelateerde berichten

Word gratis lid