De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Onderhandelingsresultaat cao Woondiensten 2021

24 februari 2021

Gisteren, 23 februari 2021, hebben wij een onderhandelingsresultaat voor de cao Woondiensten 2021 behaald! Het document kun je hier lezen.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

De Unie heeft dit jaar de voor haar drie belangrijkste onderwerpen binnen de Woondiensten naar voren gebracht. Op alle drie punten is werkgeverszijde ons deels tegemoet gekomen. Op twee van deze punten vinden we het minimaal en voor nu net een voldoende en op het derde punt, de beloning zijn we tevreden. Dit maakt dat wij het resultaat “gematigd positief” aan je voorleggen.

De twee punten waar we eigenlijk op meer gehoopt hadden zijn:

  1. Bevrijdingsdag 5 mei hadden we graag elk jaar als een betaalde feestdag in de cao opgenomen gezien. Het is de belangrijkste feestdag welke Nederland kent! Werkgeverszijde denkt daar blijkbaar iets anders over……. Hoe dan ook zijn ze akkoord gegaan met het betaald vrijaf geven in lustrumjaren en was werkgeverszijde ook nog zo sportief om voor dit jaar 5 mei ook betaald vrij te geven, hetgeen wij echt waarderen.
  2. De Unie wil het plaats en tijds ongebonden werken (waar thuiswerken een onderdeel van is in de cao opgenomen zien als een recht (uiteraard wel in overleg met jouw leidinggevende). Als vanzelfsprekend vinden wij ook, dat de onkosten die jij maakt door thuis te werken door werkgever vergoed dienen te worden. Op dit punt doet werkgeverszijde in onze ogen onredelijk en heeft in onze ogen hier ook geen argumenten voor gegeven om met deze minimale regeling te komen. Wel gaan cao partijen voor oktober 2021 in een werkgroep dit onderwerp bespreken zodat in de volgende cao wel een “recht” terug te vinden is.

De beloning daar zijn we blij mee. We hadden iets hoger gevraagd, maar kunnen begrip opbrengen voor de wens van werkgever op dit punt iets te matigen.

Onze leden hebben per mail bericht gehad om tot en met 9 maart te kunnen stemmen.

Vragen?

Voor vragen kun je een e-mail sturen naar edith.werger@unie.nl

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Word gratis lid