De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Onderhandelingsresultaat cao Golf Branche bereikt

02 augustus 2022

Afgelopen maanden hebben we met de werkgevers in de Golf-sector goede gesprekken gevoerd over een nieuwe cao. Een nieuwe cao voor een cao die natuurlijk al veel te lang was afgelopen. Maar laten we het niet teveel over het verleden hebben, maar vooral vooruit kijken.

Vanuit De Unie was de basis van de gesprekken de uitkomst van de enquête onder alle medewerkers. Daar waren onze voorstellen ook op gebaseerd.
Inmiddels is er een resultaat bereikt.

Gebleken is dat naast een goede loonsverhoging, er natuurlijk ook behoefte was aan andere zaken.  Al snel bleek echter dat het best lastig was daar nu concrete afspraken over te maken. Veel zaken moeten goed moeten worden uitgezocht en waar nodig ook met inzet van (externe) deskundigen. Dit zou betekenen dat het (nog) langer zou duren om tot een nieuwe cao te komen.
Daarom is besloten om naast de loonafspraak van in totaal 7%, het budget voor het sociaal fonds te verdubbelen. Vanuit dit sociaal fonds kunnen we dan komende cao periode de andere onderwerpen (zoals vitaliteit & duurzame inzetbaarheid, marktconformiteit van het loongebouw, groei in de schalen, opleiding en ontwikkeling, pensioen, enz.) verder gaan onderzoeken, uitwerken en financieren. Dit als voorbereiding op de volgende cao besprekingen.

Daarnaast wordt er in deze cao een duidelijke aanbeveling gedaan (inclusief een voorbeeldregeling) om te komen tot een redelijke reisonkostenvergoeding.

De Unie hoopt dat met dit cao-resultaat een nieuw fundament komt onder de cao. Een cao voor – en door alle medewerkers in de sector. Wij willen daar komende jaren verder in gaan investeren. Samen met jullie!

Vanaf 3 augustus t/m 25 augustus hebben alle medewerkers in de branche de mogelijkheid hun mening kenbaar te maken over dit resultaat. Als een meerderheid van de medewerkers instemt met het resultaat, dan zal De Unie deze cao tekenen en gaan we ons komende tijd verder inspannen – ter voorbereiding op de nieuwe cao gesprekken eind 2023 – verder te bouwen aan de cao Golfbranche.

Vergeet dus niet te stemmen als je daar een uitnodiging voor ontvangt!

Heb je vragen over het onderhandelingsresultaat?
Neem dan via deze link contact op met De Unie:

Stel hier je vraag

Met vriendelijke groet,

Huug Brinkers
Senior belangenbehartiger

Klik hier om naar branchepagina te gaan

Gerelateerde berichten

Golfbranche: akkoord bereikt

Op 5 december hebben we met de werkgevers in de Golfbranche wederom een akkoord bereikt voor een nieuwe cao. En…

Word gratis lid