De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Onderhandelingen over de cao voor Tuinzaadbedrijven zijn vastgelopen

17 maart 2021

 

De onderhandelingen over de cao voor Tuinzaadbedrijven zijn vastgelopen. Werknemersorganisaties zijn eensgezind:

  • loonbod 1,5% te laag voor deze goed draaiende sector en
  • onacceptabel om het Pensioenakkoord niet uit te voeren!

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Teken daarom de petitie

Op maandag 1 maart hebben werknemersorganisaties voor de vijfde keer onderhandeld over een nieuwe cao Tuinzaadbedrijven. Helaas nog steeds zonder resultaat en we hebben moeten vaststellen, dat wij zijn uitonderhandeld. De werkgevers hebben wel een kleine stap gemaakt en hebben het grootste deel van hun voorstellen voor een “raam”-cao voorlopig teruggetrokken.

Werknemersorganisaties hebben ook twee handreikingen gedaan:

  • De  looneis is nu unaniem op 4% gezet (was voor collegabonden 5%).
  • Een 80-90-100-regeling kan van tafel in ruil voor een RVU-afspraak en verlofsparen.

Helaas heeft dit gebaar niets opgeleverd en zijn we weer terug bij af, omdat we nog steeds discussie hebben over het uitvoeren van het Pensioenakkoord op centraal niveau. Daarmee komen de onderhandelingen dus tot stilstand. Wij vragen je daarom middels het tekenen van een petitie om onze eisen krachten bij te zetten:

Teken de petitie voor een goede cao Tuinzaadbedrijven!

De omzetten en winsten in de tuinzadenbranche zijn nog steeds goed, maar werknemers profiteren hier nauwelijks van. Het loonbod van werkgevers van 1,5% vinden wij daarom veel te laag. Werkgevers lijken niet bereid een cao af te spreken, die recht doet aan onze inzet en waarmee jij gezond de pensioenleeftijd kunt halen.

De sluitingsdatum van de petitie is maandag 5 april 2021.

 

Wat willen we in de cao bereiken?

  • Een loonsverhoging passend bij de economische groei in de branche. Het bod van werkgevers van 1,5% is veel te laag en ver van de loonvraag van 4% door vakbonden.
  • Uitvoering van het pensioenakkoord. Met afspraken voor jongere en oudere werknemers over Duurzame Inzetbaarheid, verlofsparen (in elke levensfase in te zetten). En de mogelijkheid eerder met pensioen te kunnen voor werknemers, die in het verleden te zwaar belast zijn.

Wij roepen Plantum en de daarbij aangesloten werkgevers in de Tuinzadenbranche op om hierover met de vakbonden in gesprek te gaan!

Teken de petitie: https://nl.surveymonkey.com/r/cao-tuinzaadbedrijven  of via de onderstaande QR code:

Deel deze petitie met je ongeorganiseerde collega’s!

We blijven proberen onze informatie via leden, kaderleden en OR’en in de bedrijven te versturen, maar willen daar niet volledig afhankelijk van zijn. Welke mogelijkheden zijn er nog meer? Stuur de link van het bericht naar minstens 5 van je collega’s

  • via Whatsapp of een andere dienst
  • naar hun privé e-mailadres
  • via LinkedIn, Facebook of een ander platform
  • print het bericht uit en gooi het in hun brievenbus (als ze in de buurt wonen)

De wereld bestaat uit leden en potentiële leden.

Een lidmaatschap van De Unie . . .

. . . heeft niet alleen voordelen maar is ook van groot belang. Om de kwaliteit van de cao voor de Tuinzaadbedrijven niet alleen te handhaven maar ook te verbeteren moeten we alle zeilen bijzetten. Dat gaat niet vanzelf en de rechtsbijstandsverzekering zit niet aan de onderhandelingstafel. Jij weet dat. Maar weet je collega dat ook?

Vragen?

Voor vragen kun je contact opnemen met John Kapteijn via john.kapteijn@unie.nl

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Tuinzaadbedrijven: Cao 2023

Hoe gaat het met de Tuinzaadbedrijven? Dat willen niet alleen aandeelhouders weten. Hoe De Tuinzaad het doet is van belang…

Word gratis lid