De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Onderhandelingen cao Contractcatering

08 juni 2021

Met deze nieuwsbrief informeer ik je over een onderhandelingsresultaat dat cao-partijen met elkaar hebben bereikt over een nieuwe cao voor de Contractcatering.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Verkennende gesprekken

De huidige tijd en de onzekere toekomst maakte dit cao-proces anders dan voorgaande jaren. We hebben meerdere verkennende gesprekken gevoerd met als doel te komen tot nieuwe cao-afspraken. Werkgevers hebben aangegeven dat zij over een aantal zaken nieuwe afspraken willen maken in een zogenaamde cao catering 2.0. Het gaat hierbij onder andere om nieuwe structurele afspraken over onder andere functies, beloningen, arbeidstijden, opleiding/ontwikkeling en mobiliteit. De vakorganisaties waren bereid om hierover overleg te voeren en willen iedereen (medewerkers, werkgevers en opdrachtgevers) hierbij betrekken. Uitgangspunt van vakorganisaties is dat de waarde van huidige cao-afspraken minimaal gelijk blijven met nieuwe afspraken.

Onderhandelingsresultaat

We hebben na vele gesprekken afspraken gemaakt over de komende cao en de cao daarna. In de kern hebben we afgesproken dat we de huidige cao verlengen, twee cao-proeven gaan doen met nieuw te werven medewerkers en de medewerkers en werkgevers gaan betrekken bij de zogenaamde cao 2.0 per 1 april 2022. Het onderhandelingsresultaat is hier te lezen.

Stemming en vervolg

Onze leden hebben per mail bericht gehad om hun stem uit te kunnen brengen.

Contact

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief en/of het bereikte onderhandelingsresultaat, neem dan contact met mij op via mijn telefoonnummer 06-5252 2074 of mail naar emanuel.geurts@unie.nl. Heb je een vraag over jouw persoonlijke situatie waar je graag advies over krijgt? Neem dan even contact op met mijn collega’s van het Service Center via 0345-851 963 of sc@unie.nl. We staan graag voor je klaar!

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Contractcatering: hospitality en inflight

In dit bericht aandacht voor stichtingen, werkstress, RVU, inflight, cao-onderhandelingen en de jaarlijkse gesprekken en het cateringcongres. Kortom, van alles…

Contractcatering: Update

Met dit bericht informeren wij je over pensioen, RVU, inflightoverleg en de cao-onderhandelingen.   Pensioen Voor de zomer van 2023…

Word gratis lid