De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

OCI: Cao / sociaal plan stand naar ronde III

02 februari 2024

In ronde I en ronde II ging de werkgever aan de onderhandelingstafel zonder mandaat. Zou dat in ronde III (31 januari) anders zijn?

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Tijdens ronde II presenteerde OCI wel ideeën van een aantal artikelen die men graag zou aanpassen.

In ronde III herhaalde deze presentatie zich. De werkgever zei mandaat te hebben. Het bracht ons niet veel verder. De door de werkgever geopperde ideeën zouden kosten moeten besparen. Welk budget er voor het sociaal plan en de cao 2024 zou zijn, bleef onbesproken. Onze conclusie op dat moment was dat de besparingen kennelijk budget moesten opleveren voor een sociaal plan en cao: Sigaar uit eigen doos.

De werknemersorganisaties besloten op dat moment dit opnieuw met de leden te gaan bespreken. De leden hebben al aangegeven veel waarde te hechten aan het kunnen terugvallen op een sociaal plan. Verder blijven het behoud van koopkracht en verbetering daarvan onverminderd hoog in het vaandel staan.

De ideeën van de werkgever voor de cao 2024 kun je hier lezen. Op een later moment zullen nog uitnodigingen volgen voor (fysieke/digitale) ledenvergaderingen.

Kijk in ieder geval alvast naar de ideeën van OCI. En bedenk dat daarnaast, op dit moment, geen mandaat/budget is voor een sociaal plan maar ook niet voor arbeidsvoorwaardelijke verbeteringen in de cao.

De reacties zijn voor ons van belang. Laat het de belangenbehartiger John Kapteijn weten via john.kapteijn@unie.nl . De inbreng bepaalt uiteindelijk ons standpunt en geeft een beeld van hoe de medewerkers er tegenaan kijken.

Gerelateerde berichten

OCI: cao 2024

Op dinsdag 11 juni hebben onze leden, bij meerderheid, zich VOOR acceptatie van de afspraken in het verbeterde eindbod van…

OCI: Eindbod

Ruim 6 maanden na ronde I is het dinsdag 14 mei niet gelukt om met OCI tot een onderhandelingsresultaat te…

Word gratis lid