De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

OCI: cao 2024 – ronde II: werkgever heeft nog steeds geen mandaat

15 januari 2024

Op donderdag 11 januari 2024 vond ronde II plaats. In de eerste ronde was ons meegedeeld dat OCI geen mandaat had van waaruit onderhandeld kon worden. Ook deze keer verscheen OCI aan tafel zonder mandaat.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Ondanks dat ook de laatste voorstellenbrieven van werknemerskant waren ingediend, lagen er van OCI dus geen wijzigingsvoorstellen.

Geen wijzigingsvoorstellen

Er was niets anders dan het oude, bekende verlanglijstje van de werkgever. OCI had ook het idee om versobering van arbeidsvoorwaarden dan toch in ieder geval uitsluitend voor nieuwe medewerkers in te voeren.

OCI wilde ook niet op onze wijzigingsvoorstellen reageren.

OCI geeft aan dat er op dit moment sprake is van een slechte bedrijfseconomische situatie, zoals je ook hebt kunnen horen tijdens het praatje van Gert-Jan de Geus op intranet. Wat OCI betreft is de structurele loonsverhoging 0%. Er is dus geen loonruimte en dan gaan we alweer stiekem op weg naar de sigaren-uit-eigen-doos.

Werknemersorganisaties hebben uiteraard gevraagd om onderbouwing en inzicht.

Kortom

Op het gebied van de structurele loonverhoging en van het sociaal plan valt er nog niets te melden: de werkgever heeft geen mandaat. Na ronde III zal duidelijk moeten zijn of het mogelijk is constructief verder te onderhandelen of dat we weer bij onze leden te raden moeten gaan.

Parallel vinden gesprekken plaats over de rechtspositie van de Management Groep. Het lijkt erop dat zij een “proeftuintje” moeten zijn voor de arbeidsvoorwaardelijke ontwikkelingen van de cao-populatie.

Op 31 januari volgt ronde III.

Contact

Zijn er vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit bericht, neem dan contact op met de belangenbehartiger John Kapteijn, via john.kapteijn@unie.nl.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid