De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

OCI: Cao 2024 en uitnodiging personeelsbijeenkomst op 13 maart 2024

01 maart 2024

Er is goed gereageerd op de nieuwsbrief van 2 februari en de herinnering van de 19 februari 2024. In deze nieuwsbrieven zijn er ideeën van OCI voor de cao 2024 met de leden gedeeld.

 

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Ideeën die in ieder geval geen verbeteringen inhielden, eerder versoberingen om niet te spreken van verslechteringen. Daar gaan we natuurlijk niet voor aan de onderhandelingstafel. De voorstellen van de werkgever kunnen op weinig sympathie rekenen. Dat was te verwachten. De onderhandelingen zijn opgeschort en we willen met onze leden in gesprek.  De Unie wil het personeel van OCI hierbij zoveel mogelijk betrekken. Na twee rondes zonder mandaat, is komen met niets anders dan verslechteringen, niet wat je noemt een goed overleg. Hoe willen wij daar bij OCI mee omgaan?

Sociaal plan

Over het sociaal plan hebben we het nog niet eens gehad. Inmiddels heeft de werkgever, een aanpassing van de organisatie aangekondigd met gevolgen voor de werkgelegenheid, terwijl nergens budget voor is. Als we al in zouden gaan op de ideeën van OCI, weten we niet eens wat dat op zou leveren.

Personeelsbijeenkomst op 13 maart 2024

De gezamenlijke werknemersorganisaties organiseren drie bijeenkomsten op woensdag 13 maart 2024. Bij deze bijeenkomsten zijn ook de aspirant-leden (collega’s die nog geen lid zijn van een vakorganisatie) welkom. De leden hebben een uitnodiging ontvangen voor deze bijeenkomst. Zij kunnen zich tot en met 9 maart 2024 aanmelden.

Personeelsbijeenkomsten – OCI  
Datum: woensdag 13 maart 2024
Locatie: Maaslandcentrum Elsloo, Burg. Maenenstraat 45 te Elsloo
Tijden: 12.30 uur tot 14.00 uur, 15.30 uur tot 17.00 uur en 17.30 uur tot 19.00 uur.

De bijeenkomsten kunnen voor jou aansluitend of direct voorafgaand aan je dienst plaatsvinden. Daarom zorgen we voor belegde broodjes in de vergaderzaal.
Daarom is het ook nodig aan te geven welke van de drie bijeenkomsten je van plan bent bij te wonen. Het aanmelden voor deze bijeenkomst is dus gewenst. Mocht dat erbij inschieten of je besluit op het laatste moment alsnog aanwezig te zijn, dan ben je uiteraard nog steeds meer dan welkom. Neem ook een collega mee die nog graag lid wil worden van De Unie.

Contact

Zijn er vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit bericht, neem dan contact op met de belangenbehartiger John Kapteijn via john.kapteijn@unie.nl.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid