De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

OCI: cao 2024

12 juni 2024

Op dinsdag 11 juni hebben onze leden, bij meerderheid, zich VOOR acceptatie van de afspraken in het verbeterde eindbod van 7 juni 2024 uitgesproken. Dat beeld werd bevestigd door alle berichten-van-verhindering die de belangenbehartiger John Kapteijn heeft ontvangen. Zoals dat zo mooi heet: Een overeenkomst met behoud-van-gevoelens. Een groot deel van de leden kan er mee leven maar er is ook een deel die het graag anders gezien had.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Daarmee komt ook een einde aan een actietraject waartoe we met z’n allen een aanzet hadden gegeven.

De onderhandelingen voor de cao van 2024 vormden een leerzaam proces. De verbetering van arbeidsvoorwaarden is geen vanzelfsprekendheid. Het tegenhouden van verslechteringen evenmin. Als onderhandelaar wil je serieus genomen worden. Betrokkenheid van een achterban is dan essentieel. Die betrokkenheid is in ieder geval toegenomen. Het aantal leden is gegroeid en zeker de omvang van onze kadergroep.

Actievoeren is niet het doel. De Unie geeft altijd de voorkeur voor de weg van overleg. Maar dat vereist dat de andere kant van de tafel daartoe ook bereid moet zijn. Draait de werkgever de klok terug dan worden we daarmee gedwongen ook uit een ander vaatje te tappen.

Bijna 7 maanden heeft het geduurd voordat er nieuwe afspraken lagen. De helft van de looptijd is al voorbij. Per 1 januari moeten er weer nieuwe afspraken liggen voor de cao van 2025.

Het is duidelijk dat de onderhandelingen voor die cao dan ook niet lang op zich zullen laten wachten. Als het aan De Unie ligt, liggen die afspraken er op tijd.

Er ligt nog steeds een voorstellenbrief waarvan een groot deel niet is ingevuld. Die voorstellen vormen wat mij betreft de aanzet voor de voorstellen voor 2025.
De belangenbehartiger dankt de leden voor de getoonde betrokkenheid. Die is en blijft van belang. Dank ook aan de kaderleden voor hun inzet en enthousiasme.

Contact

Zijn er vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit bericht, neem dan contact op met de belangenbehartiger John Kapteijn via john.kapteijn@unie.nl.

Gerelateerde berichten

OCI: Eindbod

Ruim 6 maanden na ronde I is het dinsdag 14 mei niet gelukt om met OCI tot een onderhandelingsresultaat te…

Word gratis lid