De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

OCI: Cao 2023

12 december 2022

Zoals na ons vorige overleg met jou gedeeld, was het onzeker of OCI met ons aan tafel kon op woensdag 7 december. Het gat tussen wat OCI bood en wat werknemersorganisaties vroegen is voor OCI de reden om zich te beraden.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Mandaat

OCI heeft ons vrijdag 2 december laten weten bezig te zijn om binnen het concern meer onderhandelingsruimte te krijgen: een groter mandaat om het loonbod van OCI te kunnen verbeteren. Dat zou een goede zaak geweest zijn. De boodschap die door de posteractie werd overgebracht heeft onze woorden aan de onderhandelingstafel versterkt.

Overleg op 7 december ging toch door . . .

. . . maar dan om verder te praten om de (opgezegde) EVT en de inrichting van MyChoice. Verder is er niet onderhandeld. Gert-Jan en Mirjam ontbraken. Er is gesproken met de gaande man en komende vrouw op Compensation & Benefits. Dat maakte het tot een wat vreemde ronde III.

Niets ten nadele van deze collega’s maar een gesprek waarin je wellicht tot besluitvorming zou willen komen is dan niet mogelijk. Overigens bleek dat later ook uit de inhoud van het gesprek en hetgeen OCI op tafel legde.

OCI meent nu namelijk dat ook de aanwezigheidsbonus van de continu mee te kunnen en willen nemen in deze besprekingen. Naar onze mening is dit een ander cao-artikel en valt deze ook niet onder de huidige opzegging van de EVT-regeling vanuit OCI.

Volgende ronde

Daarmee zijn we inhoudelijk met deze ronde weinig opgeschoten. Op deze manier blijft er weinig over van de eerder door OCI uitgesproken intentie om vóór 1 januari afspraken te maken voor 2023. Een ronde IV valt niet eerder te verwachten dan medio januari 2023.

Contact

Zijn er vragen naar aanleiding van dit bericht, neem dan contact op met de belangenbehartiger, John Kapteijn, door hem een e-mail te sturen via John.kapteijn@unie.nl.

 

Afdrukken

 

 

Gerelateerde berichten

OCI: Cao 2023

Feiten & cijfers Na een tipje van de sluier (ronde 0) op woensdag 2 november zijn op dinsdag 8 november…

Word gratis lid