De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

NXP Semiconductors: Principeakkoord cao 2022-2023 en verlenging sociaal plan NXP

25 november 2022

Op maandag 21 november 2022 hebben we de leden geïnformeerd over de afspraken die met NXP gemaakt zijn. Deze afspraken zijn vastgelegd in het principeakkoord. Nadat alle leden hebben ingestemd met het principeakkoord zullen de afspraken weer in de cao 2022-2023 verwerkt worden.  Je kunt ze hier lezen.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Cao

Er komt weer een cao voor 12 maanden die eindigt per 1 november 2023. Omdat we klaar willen zijn met onderhandelen voordat de cao afgelopen is zullen we opnieuw vroeger moeten beginnen. Het sociaal plan is tot die datum ongewijzigd van kracht.

De structurele verhoging met 7% kent een bodem van € 2.800,- per jaar. Je krijgt dus feitelijk dat wat in jouw individuele geval hoger is: is 7% van je salaris minder dan
€ 2.800,- dan wordt je salaris met € 2.800,- per jaar verhoogd. Is 7% meer
dan € 2.800,- blijft het bij 7%.

AIP-target-bonus wordt verhoogd: De 3%, 5% gaan naar 5% en 7%. Daarmee wordt het verschil met de 12% relatief kleiner. Komend jaar zullen we kijken of het verder verkleinen van de verschillen mogelijk en wenselijk is (op termijn).

Een éénmalige uitkering in de maand december (als het praktisch allemaal haalbaar is) van 1,5% ook weer met een bodem van € 1.000,-. De overige afspraken spreken voor zich.

Stemmen

Afgaande op de reacties van onze kaderleden leg ik dit akkoord positief voor. De leden hebben een uitnodiging ontvangen om te kunnen stemmen.

Contact

Mochten er toch nog vragen zijn neem dan gerust contact met de belangenbehartiger John Kapteijn op. Ook Nico van Bergen kan eventueel vragen beantwoorden. We hebben nog overwogen om ledenbijeenkomsten te organiseren maar anders dan sfeerbeelden uit de onderhandelingen kan ik weinig toevoegen. De afspraken blinken uit door eenvoud.

 

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Metalektro: Update cao 2023

In dit bericht willen we je meer vertellen over de stand van zaken rond de overstap naar een nieuw pensioen…

Metalektro: Nieuwe cao een feit!

De uitslag van de ledenstemming is met bijna 90% voorstemmers overweldigend positief. Doordat ook de FME en andere vakbonden een…

Word gratis lid