De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

NXP Semiconductors: Cao 2023-2024 onderhandelingen na ronde III

18 januari 2024

Op woensdag 17 januari 2024 vond ronde III van de onderhandelingen over de cao 2023-en-verder plaats. Tussen 09:00 uur en 17:00 uur hebben partijen hun enorme lijst aan “wisselgeld” teruggebracht tot een aantal hoofdzaken. Voornamelijk allemaal verband houdend met werkdruk en duurzame inzetbaarheid. Van een geïntegreerde aanpak van werkdruk en duurzame inzetbaarheid is echter nog geen sprake. De samenhang tussen bedrijfs-AOW, generatiepact en extra verlof voorafgaand aan pensioen et cetera mag duidelijk zijn.  

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

We hebben het gehad over een verhoging van het aanbod voor wat betreft de structurele loonverhoging. Na 8 uur van formeel en informeel overleg (inclusief lunchpauze) kwam er uiteindelijk 0,15% bij en zitten we nu dus op een verhoging van 3% voor een contract van 14 maanden.

Ten aanzien van de bonussen toont NXP nog geen neiging tot opschuiven in onze richting.

Werknemersorganisaties beraden zich nu over de stand van zaken tot nu toe. Het was zeer de vraag of een overleg op 17 januari enige voortgang zou brengen, gelet op het tempo tot nu toe.

Het is van groot belang om te weten hoe de leden tegen de stand van zaken op dit moment aankijkt. Laat het ons weten via john.kapteijn@unie.nl

Contact

Zijn er vragen of opmerkingen over dit bericht, neem dan contact op met de belangenbehartiger, John Kapteijn, via john.kapteijn@unie.nl

 

Gerelateerde berichten

Word gratis lid