De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

NXP Semiconductors: Cao 2022-2023

26 augustus 2022

Op 7 juli 2022 vroeg ik, John Kapteijn, je naar onderwerpen ter verbetering van de cao. Er valt aan arbeidsvoorwaarden altijd wat te verbeteren. Zelfs een uitgekristalliseerd pakket, dat al sinds de Philips-tijd in ontwikkeling is, kan geoptimaliseerd worden. Of niet? De respons viel eerlijk gezegd wat tegen maar samen met Nico van Bergen, Arno Gosgens, Rob Verhaert en Marion Fokkinga – onze kaderleden – buigen we ons over de in te dienen voorstellen. Ik zal je volgende week informeren over de conceptversie van onze voorstellenbrief.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

De cao loopt per 1 november af

Tot dusver staan de onderhandelingen bij andere bedrijven en sectoren voornamelijk in het teken van:

  • De krapte op de arbeidsmarkt
  • De inflatie

Employer branding

Secundaire en tertiaire arbeidsvoorwaarden spelen in 2022 een nog belangrijkere rol om NXP Semiconductors, zowel naar binnen als naar buiten toe, op de juiste wijze te positioneren. Om huidige talenten te behouden en nieuwe te kunnen aantrekken.

Aftrap

Op donderdag 15 september trappen we af. Dat is een eerste overleg in het kader van de onderhandelingen. Op donderdag 6 oktober staat de eerste ronde gepland. De tweede ronde vindt op woensdag 19 oktober plaats. Het is een uitdaging om er vóór 1 november uit te zijn en dus nieuwe afspraken te hebben voordat de lopende cao is afgelopen. Dat zal natuurlijk ook afhangen van hoe moeilijk of hoe makkelijk partijen het elkaar willen maken. Komen we in fundamentele discussies terecht? Of volgen we een pragmatische weg? Bijvoorbeeld door ons voor dit contract te concentreren op de structurele loonsverhoging.

Overleg met de OR

Eenmaal per kwartaal praten werknemersorganisaties bij met de ondernemingsraad (OR). De eerstvolgende ontmoeting staat donderdag 8 september op de agenda. Als er zaken zijn die in het kader van het overleg aan de orde zouden moeten komen, laat dat dan aan mij weten. Donderdag 8 december is de Q4-meeting.

Nieuwe leden welkom en héél hard nodig bij NXP Semiconductors

De afgelopen jaren heeft De Unie – spijtig genoeg – in een aantal branches, sectoren of bedrijven afscheid genomen van het cao-overleg omdat het ledental te klein geworden was. Dat hoeft niet voor de eeuwigheid te zijn want een ledental kan uiteraard ook weer groeien. Wil jij dat De Unie namens jou blijft meepraten over de arbeidsvoorwaarden bij NXP Semiconductors, zorg dan dat we uit de gevarenzone blijven en werf af en toe een nieuw lid. Praat samen mee en verstevig onze positie bij NXP. Ook anno 2022 is het aangesloten zijn bij een werknemersorganisatie nog steeds van groot belang. Jonge collega’s zijn zeker ook welkom. En bedenk: De rechtsbijstandsverzekering praat niet mee over cao of sociaal plan.                              

Mocht je vragen hebben over de onderhandelingen of je mening willen geven neem dan contact met me op via john.kapteijn@unie.nl of bel 06-5252 2067.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Metalektro: Update cao 2023

In dit bericht willen we je meer vertellen over de stand van zaken rond de overstap naar een nieuw pensioen…

Word gratis lid