De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

NN: Voorbereiding cao-onderhandelingen

31 mei 2023

Op 16 mei 2023 hebben de leden een relevantie- en tevredenheidsonderzoek ontvangen. Met deze enquête start De Unie de voorbereiding van de onderhandelingen voor de NN-cao 2024.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf €0!

 

Enquête

De enquête is door circa 350 medewerkers ingevuld. Een mooi resultaat voor een onderzoek waar de medewerkers echt wel even voor moesten gaan zitten. De meeste antwoorden (57%) komen van medewerkers die geen lid zijn van De Unie. De leden hebben de enquête goed doorgestuurd naar collega’s, dank daarvoor. En hieruit blijkt ook dat medewerkers het belangrijk vinden om mee te kunnen denken over hun eigen cao. Hier kun je lezen wat de mening van NN-medewerkers is over de NN-cao.

Structurele salarisverhoging

Er was geen vraag opgenomen over de cao-verhoging, wel over het niveau van betaling bij NN. Maar in de open vragen werd veelvuldig ingegaan op het punt cao-verhoging. Het beleid van De Unie is om een structurele salarisverhoging te vragen gelijk aan de inflatie over 2022. Maar in overleg met de leden kan het salarisvoorstel op een ander niveau worden vastgesteld. Dit is afhankelijk van de economische situatie van het bedrijf en de motivatie van de leden om op te komen voor hun belangen.

Ledenvergadering

Wil je meedenken over het cao-overleg en meebeslissen welke onderwerpen in de voorstellenbrief moeten worden opgenomen, met welke salarisvraag we beginnen, en hoe we dat gezamenlijk gaan bereiken? Meld je dan aan. De leden hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen om deel te nemen voor één van de online ledenvergaderingen:

  • Dinsdag 20 juni om 19.00 uur
  • Woensdag 21 juni om 13.00 uur
  • Vrijdag 23 juni om  09.00 uur
Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf €0!

 

Contact

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht, neem dan contact op met belangenbehartiger Inge de Vries door een e-mail te sturen naar: inge.de.vries@unie.nl

Gerelateerde berichten

Word gratis lid