De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

NN Group: Uitslag stemming cao 2021/2023

01 juni 2022

De stemming over de cao NN is afgerond. Een groot aantal leden, circa 91%, heeft positief gestemd. Dit is een duidelijke opdracht van de leden van De Unie om de NN cao te ondertekenen.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Wat is er nog meer te melden over de stemming?

Een groot aantal van de stemmers geeft aan tevreden te zijn met de uitkomst van de cao-onderhandelingen.
Er is echter ook kritiek, ook van de voorstemmers.

  • Het belangrijkste punt van kritiek is de éénmalige uitkering. Deze wordt door veel leden als onvoldoende omschreven, zeker gezien de uitstekende bedrijfsresultaten van NN Group.
  • Een andere veel gemaakte opmerking is dat bij NN geen of onvoldoende ouderenbeleid wordt gevoerd en dat dit onderwerp helaas bij de cao-onderhandelingen onvoldoende aandacht heeft gekregen.

De pensioenregeling wordt verschillend ervaren, sommige leden zijn tevreden dat de pensioenregeling nu bij BeFrank wordt ondergebracht. Andere leden zijn oprecht boos over deze wijziging. De onduidelijkheid over de compensatieregeling maakt veel leden ongerust. Een goede uitleg en begeleiding van de overgang is voor De Unie daarom erg belangrijk. We hebben hier tijdens de onderhandelingen op aangedrongen en zullen dit opnieuw onder de aandacht brengen.

Volgende cao-onderhandelingen

Voor de volgende cao-onderhandelingen worden alvast adviezen gegeven:

  • Leden geven nu alvast aan dat ze geen verdere verslechtering van het sociaal plan zullen accepteren.
  • Het advies om meteen maar te beginnen voor de cao die op 1 januari 2024 van kracht moet worden, is begrijpelijk, gezien de lange duur van deze onderhandelingen. Dit advies zal ik niet letterlijk opvolgen, maar dat het overleg met NN vroeg in 2023 moet beginnen is duidelijk.

Contact

Zijn er vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan contact op met de belangenbehartiger, Inge de Vries. Dit kan door een e-mail te sturen naar inge.de.vries@unie.nl of te bellen met 06- 5252 2091.

 

[print_link]

 

Gerelateerde berichten

NN Group: Cao-overleg uitgesteld

Op 27 november 2023 heb ik je geïnformeerd dat op 30 november de laatste cao-onderhandelingen bij NN worden gehouden. Helaas…

Verslag webinar De Unie

De Unie overlegt met NN over de nieuwe cao. Deze onderhandelingen zijn in een eindfase. Na de onderhandelingen van 14…

Word gratis lid