De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

NN Group: Cao-overleg 18 november 2020

20 november 2020

Ook bij een meerjarige cao biedt NN weinig zicht op een structurele salarisverhoging. Dit is de conclusie van De Unie na de cao-onderhandelingen van 18 november 2020. NN blijft vasthouden aan een harde nullijn voor de jaren 2021 en 2022. Tenzij de vakorganisaties bereid zijn om andere arbeidsvoorwaarden in te leveren.

Gratis lidmaatschap De Unie

In November is het Maand van de Vakbond bij NN. Je kan nu een jaar gratis lid worden van De Unie. We houden je dan op de hoogte van alle ontwikkelingen bij NN en je hebt straks stemrecht tijdens de cao-onderhandelingen. Schrijf je hier in.

Waar ging het ook al weer over?

De leden van De Unie hebben de voorstellenbrief goedgekeurd. Op basis van deze voorstellenbrief hebben we NN voorgesteld om een cao met een looptijd van 1 jaar af te spreken. De werkgever gaf aan bij een éénjarige cao geen structurele salarisverhoging te kunnen bieden. De nullijn is voor De Unie geen optie. We spreken een nullijn af bij bedrijven die tegen een faillissement vechten, dus niet bij NN.

Omdat de werkgever de indruk wekte dat bij een meerjarige cao er wel ruimte zou kunnen zijn voor een structurele salarisverhoging, hebben we NN gevraagd om de ideeën voor een meerjarige cao uit te werken. Dit is het nieuwe voorstel van de werkgever. Er hebben al veel leden gereageerd naar De Unie en zij zijn unaniem ontevreden over het voorstel van NN.

Cao-overleg 18 november

Op 18 november 2020 hebben we uitgebreid en serieus gesproken met NN over de wederzijdse verwachtingen bij cao-onderhandelingen. De conclusie van De Unie is helaas dat ook bij een meerjarige cao, NN niet een structurele salarisverhoging in het vooruitzicht kan stellen. De Unie is van mening dat het belangrijk is om in gesprek te blijven met NN en er is echt genoeg om te bespreken. Maar cao-onderhandelingen gaan voeren zonder uitzicht op een structurele salarisverhoging lijkt ons niet zinvol.

Hoe verder?

Het volgende cao-overleg is op 9 december 2020. De Unie beraadt zich samen met de andere vakorganisaties over het vervolg van de cao-onderhandelingen. Het doel van De Unie is dat we een cao kunnen afsluiten waar de circa 8.000 medewerkers van NN tevreden over kunnen zijn.

Contact

Zijn er vragen dan kun je contact opnemen met de belangenbehartiger Inge de Vries via e-mailadres inge.de.vries@unie.nl of bel 06-5252 2091.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

NN Group: Cao-overleg uitgesteld

Op 27 november 2023 heb ik je geïnformeerd dat op 30 november de laatste cao-onderhandelingen bij NN worden gehouden. Helaas…

Verslag webinar De Unie

De Unie overlegt met NN over de nieuwe cao. Deze onderhandelingen zijn in een eindfase. Na de onderhandelingen van 14…

Word gratis lid