De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Nieuwe cao ING bank

16 november 2020
CAO ING BANK 2020

Eind 2020 loopt de cao ING 2019-2020 af. In september zijn we gestart met werkgroepen en gesprekken over de thema’s en de inzet voor de nieuwe cao. Allemaal MS Teams. Ook wij werken vooralsnog alleen digitaal.

Wil jij op de hoogte blijven? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Waar gaan we het over hebben?

In dit cao-traject hebben we het over zaken uit de cao-werkgroepen zoals welzijn, vakmanschap en persoonlijke ontwikkeling, flex, waar en wanneer je wilt werken maar ook over tijd om al die instrumenten en regelingen uit jouw mooie cao te kunnen gebruiken.

Als we het hebben over het welzijn bij ING, dan is jouw veerkracht en de onderlinge samenhang bij ING het onderwerp van ons gesprek. Bij het thema vakmanschap gaan we het Individual Development Plan en My Learning verder ontwikkelen. In het flex-dossier wordt het openstellen van ING-faciliteiten voor flexibele medewerkers besproken. Zeer actueel is het thema tijd- en plaatsonafhankelijk werken. Wanneer komt de verplichte Arbowerkset vanuit ING, wat is de vergoeding voor thuiswerken en reizen en welke zelfregie krijgt de medewerker? Vragen die we de komende maanden gaan beantwoorden.

Grootste verschilpunt in de onderhandelingen is de visie en uitwerking op belonen. Waarom wil ING ‘niks’? Wat is te koppelen aan de coronacrisis en wat is een eigen keuze? Waar is de waardering voor de ING’ers die zich hard hebben ingezet voor hun klanten? Hoe weegt ING de belangen van alle partijen? Vragen en antwoorden die tot pittige discussies gaan leiden.

De uitgangspunten van De Unie over de verschillende onderwerpen staan in onze inzetbrief voor de onderhandelingen. Over het verloop van de onderhandelingen krijg je iedere keer een terugkoppeling van ons.

Aanstaande dinsdagmiddag 17 november gaan we het hebben over Tijd- en plaatsonafhankelijk werken, Belonen & Waarderen en de factor tijd. Ook krijgen we een toelichting op de 3e kwartaalcijfers van Ivo van den Boom.

Reactie

Als je wilt reageren op deze ledenbrief of contact wil hebben over een collectieve zaak, dan kan je mij bereiken via emanuel.geurts@unie.nl of via mijn telefoonnummer 06-5252 2074. Voor individueel advies kan je contact opnemen met mijn collega’s van de afdeling Service Center via 0345-851 963, via e-mail sc@unie.nl of de chatfunctie op deze website. We helpen je graag!

[print_link]

 

Gerelateerde berichten

ING: cao-overleg vastgelopen

Op 19 januari hebben vakorganisaties gesproken met ING over de nieuwe cao. Dit was een uiterste poging om via onderhandelingen…

Word gratis lid