De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Nedap: de nieuwe cao

07 juni 2024

Op 1 april 2024 liep de cao bij Nedap af. Tussen De Unie en de directie van Nedap is een cao-overleg gepland op 3 juli 2024. We willen de leden vragen of er nog zaken, voorstellen of ideeën zijn die ze graag opgenomen zouden willen zien in de nieuwe cao.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Cao verlengen

Wij willen voorstellen om de cao te verlengen met één jaar.

Voorstellen nieuwe cao

Wij willen ook de huidige cao verlengen met een goede en redelijke loonsverhoging, zodat de koopkracht toeneemt en passend is bij de markt- en bedrijfsontwikkelingen.

Volgens het CPB (raming februari 2024, CEP 2024) is de koopkracht in 2023 met 6,7% gedaald (als er geen rekening wordt gehouden met cao-verhogingen). Als we rekening houden met de bij Nedap afgesproken cao-verhoging (±6,5%), resteert voor de medewerkers bij Nedap in 2023 nagenoeg geen koopkrachtdaling. Voor 2024 is volgens dezelfde CPB-raming een cao-verhoging van 3,3% nodig voor koopkrachtbehoud. Wij willen echter ook de koopkracht verbeteren. Daarom willen wij Nedap voorstellen om de salarissen en -schalen te verhogen met 6%.

Vind je deze structurele cao-loonsverhoging acceptabel?

Bevrijdingsdag 5 mei

Wij willen ook voorstellen om Bevrijdingsdag, 5 mei, als jaarlijkse vrije dag aan te merken. We vinden het belangrijk om, juist met het oog op de verschillende crises in de wereld, nog meer stil te staan bij het belang van leven in vrijheid.

Andere voorstellen

We willen de leden ook vragen of er, naast het onderwerp inkomen, andere zaken zijn die zij graag aan bod zouden willen zien.

Reactie

Je kunt je voorstellen mailen naar de belangenbehartiger Jan Admiraal via jan.admiraal@unie.nl. Ook als je andere vragen hebt kun je via dit e-mailadres contact met hem opnemen.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid