De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

MN: Leden stemmen met ruime meerderheid tegen definitief aanbod cao MN

12 april 2021

Tot en met gisteren, zondag 11 april 2021, konden de leden een stem uitbrengen op het definitief aanbod cao MN. Veel leden hebben hiervan gebruik gemaakt en De Unie en FNV laten weten hoe zij over het definitieve aanbod van MN dachten.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Uitslag

Zowel bij De Unie en FNV hebben de leden met een ruime meerderheid (80% van het aantal uitgebrachte stemmen) tegen het definitieve aanbod cao MN gestemd. De voornaamste reden hiervoor was het jarenlange koopkrachtverlies dat zij zouden ondervinden als het aanbod geaccepteerd zou worden. Dit en het feit dat veel leden van mening zijn dat de compensatietoeslag tijdens de invoering door MN als gegarandeerd salaris is bestempeld heeft bijgedragen aan de uitslag van de stemming.

Geen cao?

Dit betekent niet dat er nu geen cao MN is. De huidige cao wordt automatisch verlengd, alles blijft dus bij het oude. Dit betekent dat er geen cao-loonsverhogingen worden toegekend, de periodieke loonsverhoging op basis van je beoordeling blijft bestaan en ook de andere punten uit het aanbod, waaronder RVU, verlofsparen en thuiswerkvergoeding, niet tot stand zijn gekomen. Wat De Unie en FNV betreft is dit een niet gewenste situatie.

Wij zullen dan ook met de leden onderzoeken hoe we wel tot een nieuwe cao MN kunnen komen.

Contact

Als er nog vragen zijn over dit bericht neem dan contact op met mij, belangenbehartiger Joop Voesten, via e-mail joop.voesten@unie.nl.

[print_link]

Word gratis lid