De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

MITT: Van alles wat januari 2024

12 januari 2024
MITT

In dit bericht informeren wij je over de cao-onderhandelingen, pensioenonderhandelingen en het ontwikkelaanbod van MOI.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Cao-onderhandelingen MITT

In onze laatste nieuwsbrief konden de leden lezen hoe de onderhandelingsronde op 27 november 2023 was verlopen. Het geplande overleg van 4 december werd verplaatst naar een nog nader te bepalen datum eind januari 2024. Een concrete datum is nu vastgesteld op dinsdag 30 januari 2024. Zolang we nog geen nieuwe afspraken hebben, loopt de huidige cao ongewijzigd door.

Pensioen

Na het laatste pensioenoverleg op 9 november 2023 tussen de sociale partners van de MITT en de Textielverzorging (TV) hebben wij niet stil gezeten. Die tijd hebben wij ook helemaal niet want 29 januari 2024 moeten de sociale partners van MITT en TV-duidelijkheid verschaffen aan het pensioenfonds MITT over de pensioenregeling die ze voor ogen hebben. De lijst met openstaande onderhandelpunten voor de vakorganisaties en werkgevers wordt steeds kleiner maar is nog niet afgerond. Dé heikele punten zijn nog de hoogte en zekerheid van de pensioenambitie en de hoogte van de bijbehorende pensioenpremie. Eind januari er niet uitkomen, is geen optie want dan kunnen we mogelijk niet meer op de geplande datum over met alle (financiële) gevolgen van dien. Zodra we eruit zijn met elkaar kom ik uiteraard bij jou in de lucht om jouw stem erover op te halen.

Ontwikkelaanbod MOI

Binnen moi. monitoren en behandelen wij onderwerpen die bij veel bedrijven in de sector spelen. Dit doen wij onder andere met gratis workshops over bijvoorbeeld pensioen, de verplichte generatiepactregeling, werkstress en het voeren van een effectief DI-gesprek. Ook bieden wij volop inspiratie, tips, testen en tools aan waarmee de medewerkers op een laagdrempelige manier aan de slag kunnen. Ken je de leercultuurscan al of de test ‘focus je fit’?

Bekijk het volledige aanbod van moi. op de website www.ikbenmoi.nl. Onder ‘agenda’ vind je workshops, kennissessies en bijeenkomsten, maar ook de moi.-poster en de moi.-routekaart. Deze kun je gebruiken om je werknemers gemakkelijk te helpen navigeren door het aanbod.

Via de moi.-nieuwsbrief blijf je op de hoogte van al het nieuws, dus schrijf je ervoor in!

Contact

Als je wilt reageren op dit bericht of contact wilt hebben met de belangenbehartiger, Emanuel Geurts, over een collectieve zaak, dan kan je hem bereiken via emanuel.geurts@unie.nl of via 06-5252 2074. Voor individueel advies kan je contact opnemen met mijn collega’s van de afdeling Service Center via 0345-851 963, via email sc@unie.nl of de chatfunctie op www.unie.nl.

 

Gerelateerde berichten

MITT: Een nieuw eindbod

In dit bericht informeren wij je over de nieuwe uitkomst van de cao-onderhandelingen MITT.   Cao-onderhandelingen Een eerder eindbod van…

Word gratis lid